Fotbaliștii români care nu joacă diseară în Finlanda. Decizia de ultim moment a lui Edi Iordănescu

Ioana Bucur 23.09.2022, 16:52
Fotbaliștii români care nu joacă diseară în Finlanda. Decizia de ultim moment a lui Edi Iordănescu

Emoții mari nu doar pentru fanii sportului rege, ci și pentru jucătorii naționalei. Cu doar câteva ore înainte de meciul din etapa 5 din Liga Națiunilor, selecționerul Edi Iordpnescu a luat mai multe decizii ce vor influența, fără doar și poate, soarta partidei de la Helsinki. Aceștia sunt fotbaliștii români care nu joacă diseară în Finlanda. 27 de sportivi au fost convocați, 23 vor face parte din lotul României.

Cum arată lotul României pentru meciul cu Finlanda

Vineri seară, de la ora 21:45, naționala noastră se va întâlni pe teren cu echipa Finlandei, la Helsinki, în etapa 5 din Liga Națiunilor.

Edi Iordănescu a avut de făcut mai multe alegeri importante, anunțând care dintre cei 27 de sportivi convocați vor face parte din lotul României. Cu doar câteva ore înainte de debutul partidei, FRF a publicat lista cu cei 23 de fotbaliști care au prins lotul creat de selecționer.

 1. Ionuţ Radu
 2. Andrei Raţiu
 3. Bogdan Mitrea
 4. Cristian Manea
 5. Ionuţ Nedelcearu
 6. Tudor Băluţă
 7. Denis Alibec
 8. Alexandru Cicâldău
 9. George Puşcaş
 10. Nicolae Stanciu
 11. Nicuşor Bancu
 12. Horaţiu Moldovan
 13. Deian Sorescu
 14. Marius Marin
 15. Darius Olaru
 16. Ştefan Târnovanu
 17. Adrian Rus
 18. Răzvan Marin
 19. Florin Tănase
 20. Dennis Man
 21. Denis Drăguş
 22. Mario Camora
 23. Andrei Cordea
Fotbaliștii români care nu joacă diseară în Finlanda. Decizia de ultim moment a lui Edi Iordănescu
Selecționerul Edi Iordănescu

Ce jucători nu joacă diseară în Helsinki

Surprizele apar în lista cu fotbaliștii români care nu joacă diseară în Finlanda. Edi Iordănescu a decis ca în lot să nu intre Florinel Coman, despre care spunea, cu doar o zi înainte, într-o conferință de presă, că „ținând cont și de absențele lui Mihăilă și Ivan, este o mână întinsă pentru Florinel Coman. Iar așteptarea mea este foarte mare de la el, ca el să dea două mâini înapoi pentru națională”.

Din lotul lui Iordănescu nu fac parte nici Daniel Boloca, Andrei Burcă – acesta este suspendat din pricina cartonașelor – și nici Nicolae Păun.

Într-un interviu acordat FRF TV, selecționerul a făcut o scurtă radiografie a situației de la națională, precizând că își dorește să consolideze părțile bune ale echipei și că vrea să lucreze cu jucători care au „capacitatea de a oferi totul”.

„Reperele sunt clare, criteriile de selecţie la fel: valoare, formă de moment şi acum am mai adăugat un lucru capital, mentalitate. Aici înseamnă dorinţa cu care se vine, ardoarea, ambiţia, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa naţională.

Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa naţională atunci când este convocat mai bine să nu mai vină.

Îmi doresc să schimbăm mentalitatea, îmi doresc altă energie, îmi doresc ca în viitor să dăm tot ce avem mai bun pe teren şi să nu avem niciun regret. Iar pentru asta e nevoie şi de sânge proaspăt. Şi am aşteptări foarte mari de la jucătorii mai vechi să îi ajute pe cei noi să se integreze şi să fie nişte repere pentru jucătorii tineri”, a spus tehnicianul.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...