Fotbaliști care au picat Bacalaureatul. Buni cu mingea, dar certați cu cartea

Emanuela Pană, Mihai Cheleș 31.01.2021, 13:32

BAC-ul, dușmanul fotbaliștilor? După multe competiții în care au fost angrenați pe „dreptunghiul verde“, unii fotbaliști au fost „doborâți“ de examenul maturității. Mirel Rădoi nu e singurul care a lipsit de la probele scrise. A fost „chiul“ în masă. Află, în continuare, care sunt numele mari din fotbal care nu ai luat examenul de Bacalaureat, dar și povestea sportivului de 74 de ani care a picat BAC-ul de 50 de ori.

Fotbaliști care au picat Bacalaureatul

Examenul de Bacalaureat le dă, în general, mari bătăi de cap absolvenților de clasa a XII-a, dar, în special, fotbaliștilor. În anul 2016, odată cu instalarea camerelor de filmat în sălile de examen – în fața cărora fotbaliștii nu se pierd, de obicei, cu firea – multe nume mari din fotbalul românesc au clacat. Totuși, în vreme ce Rădoi fenta probele scrise, Adrian Mititelu, fostul patron al Universitatii Craiova, obținea nota maximă la una dintre ele.

După cum spuneam și mai sus, fostul stelist, în prezent selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, nu a fost singurul care nu s-a prezentat la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, lucru care nu s-a întâmplat doar o dată. Dănciulescu și Zicu au fost și ei programați în toamnă pentru a susține examenul maturității. Dinamovistul a trecut cu bine de probele la oral, însă, spunea el,  pregătirea cu echipa l-a împiedicat să mai participe și în a doua săptămână de examinare. Alți fotbaliști care au absentat de la BAC, deși figurau pe lista de candidați, sunt Robert Vâlceanu și Valentin Cojocaru. Situația s-a repetat și în cazul dinamoviștilor Patrick Petre și Andrei Târcoveanu.

Totuși, atacantul nu s-a simțit stânjenit, ci mai degrabă norocos, căci la liceul unde fusese programat nici măcar un elev nu a reușit să treacă cele șase probe, în 2016. În ceea ce-l privește pe Ianis, acesta a lasat baltă examinarea din cauza cantonamentului pe care l-a susținut cu echipa sa de atunci, ȚSKA Sofia.

Citește și: Vârstele la care au luat BAC-ul politicienii importanți. „Eu făceam bani, nu școală“

Campioni la sport, codași la carte

Au mai încercat și alți jucători să obțină diploma, însă fără succes. Spre exemplu, Buleică și Crăciun din lotul Craiovei. Spre deosebire de jucătorii amintiți anterior, cei doi s-au prezentat în sala de examen, dar notele n-au fost nici măcar de trecere. Dacă Buleică a picat proba la Limba și Literatura Română cu 2.30, Cătălin Crăciun a „ratat“ toate cele trei probe scrise (2.50 la Limba Română, 1.50 la Matematică, 1.30 la Fizică).

Povestea fotbalistului care a picat de 50 de ori BAC-ul
Povestea fotbalistului care a picat de 50 de ori BAC-ul

De partea cealaltă a baricadei se plasa fiul omului de afaceri Adrian Mititelu, care a impresionat prin media obținută la BAC. Adrian Mititelu Jr. a obținut nota 10 la proba de Logica, 9.95 la Istorie și 8.65 la Română, avand media finală 9.53.

Lasându-i la o parte pe profesioniști, ne-am gândit să vă facem cunoscută și povestea lui Culiță Tăgârţă, un pensionar simpatic, dar care are un mare of! Nu vă gândiți la genul acela de pensionar care joacă table prin parcuri, căci nu este și cazul lui Culiță – pe care îl găseai tot timpul pe terenul de fotbal. Bărbatul s-a chinuit ani la rând să treacă examenul de Bacalaureat, însă, în ciuda faptului că a încercat de 50 de ori, succesul nu i-a surâs. Am putea spune că… n-a fost să fie!

„Tată, tu-le mumă-n *** cu ministeru’ lor cu tot! De zeci de ani mă pregătesc și tot mă ia prin surprindere! Știam «Baltagu’» ca pe Tatăl Nostru, că mi-a plăcut filmu’! De 20 de ori l-am văzut! Și ei ce fac? Îmi bagă pe gât «Ultima noapte de dragoste»! Păi fir-ar dragostea lor a dreacu’ să fie!“, declara nea Culiță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...