Fostul președinte al FCSB îi cere lui Becali să-l aducă pe Marius Șumudică. „Eu l-am susținut”

Marian Cărăvan 18.08.2020, 16:25
Fostul președinte al FCSB îi cere lui Becali să-l aducă pe Marius Șumudică. „Eu l-am susținut”

Fără titlu în Liga 1 de cinci ani, FCSB și-a cam pierdut din avânt. Fostul președinte de imagine al FCSB îi cere insistent lui Gigi Becali să-l aducă pe Marius Șumudică la echipa roș-albastră. Helmut Duckadam și-a arătat susținerea față de un antrenor care sărbătorea titlul cu Astra înjurând alături de jucătorii săi echipa finanțată de Becali.

Helmut Duckadam îi cere lui Becali să-l aducă pe Marius Șumudică la FCSB

Aflată de prea mult timp în criză, FCSB riscă să se transforme într-o echipă de pluton, fără pretenţii în Liga I şi lipsită de orice şansă într-o competiţie europeană. Salvarea formaţiei lui Becali ar putea fi o mutare-surpriză: aducerea pe banca tehnică a lui Marius Şumudică, actualul principal al formaţiei turce Gaziantep.

„Şumi” nu are nicio legătură cu gruparea roş-albastră, trecutul său fiind unul legat mai ales de Rapid, dar legenda stelistă Helmut Duckadam nu crede că acest lucru reprezintă un obstacol în calea unei viitoare colaborări cu FCSB.

„Eroul de la Sevilla” oferă contestatarilor exemplul lui Mircea Lucescu, antrenor care a scris cele mai frumoase pagini din istoria fotbalistică a lui Șahtior, pentru a trece apoi la rivala Dinamo Kiev! Iar pe plan intern, fostul preşedinte de imagine al roş-albaştrilor dă fanilor exemplul lui Ionel Dănciulescu, care a jucat trei sezoane pentru Steaua, dar a devenit ulterior o adevărată legendă a rivalei Dinamo.

Helmut Duckadam îi cere lui Becali să-l aducă pe Marius Șumudică la FCSB
Helmut Duckadam îi cere lui Becali să-l aducă pe Marius Șumudică la FCSB

Duckadam: „L-am susținut pe Șumudică!”

Helmut Duckadam, care a fost timp de zece ani președinte de imagine la FCSB, îl vede pe Șumudică omul potrivit pentru a lucra cu Gigi Becali, pentru că „are acea șmecherie”.

„L-am susținut pe Șumudică! Eu îl văd și acum la FCSB, poate lucra cu Gigi Becali, are acea șmecherie. A dovedit ce atmosferă a putut să facă la Astra. S-au întâmplat atâtea în viață, vedeți ce s-a întâmplat și în politică, în fotbal e la fel. Cât a fost de înjurat Dănciulescu și acum e idol la Dinamo? Se pot face asemenea mișcări, ultimul exemplu e Mircea Lucescu și gândiți-vă cât a vorbit de Dinamo Kiev. Vedeți că se poate. Așa au zis și cei din Ucraina, că nu se poate, dar uite că din imposibil se poate face posibil”, a declarat Helmut Duckadam.

În vârstă de 49 de ani, Marius Şumudică traversează o perioadă fastă a carierei sale de antrenor. În ultimii ani a reuşit rezultate foarte bune la echipele pe care le-a antrenat în Turcia şi în Arabia Saudită, iar cota sa este una care îi permite să nu ducă lipsă de oferte. Ca jucător, „Şumi” a cunoscut consacrarea la Rapid Bucureşti, alături de care a câștigat titlul de campion al României în 1999, precum și Cupa României în 1998 și 2002.

Urmăriți Impact.ro și pe