Nelu Tătaru, trimis să-și numere ouăle acasă

Redacția IMPACT 04.11.2024, 19:54
Nelu Tătaru, trimis să-și numere ouăle acasă

Fostul ministrul al Sănătății, Nelu Tătaru, a fost plasat sub control judiciar. Medicul este acuzat de procurori că a luat șpagă, printre altele, ouă și găini de la pacienți.

Doctorului i s-a recomandat să nu fugă din țară pe durata controlului judiciar. El a precizat că se va angaja la privat, după ce i-a fost luat dreptul de a activa în sistemul de stat în următoarele 60 de zile.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 758/VIII/3 din 10 octombrie 2024, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 04 noiembrie 2024, față de inculpatul TĂTARU NELU, medic specialist în cadrul Spitalului Municipal “Dimitrie Castroian” Huși, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care obligația de a nu părăsi țara fără încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală și obligația de a nu exercita profesia de medic în cadrul niciunei unități spitalicești din sistemul public de sănătate.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Pe parcursul urmăririi penale în prezenta cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din cadrul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, se arată în comunicatul DNA.

Urmăriți Impact.ro și pe