Fost premier britanic, despre Vladimir Putin: „Un mincinos fenomenal”. Ce a povestit despre liderul de la Kremlin

Beatrice Dumitru 09.03.2022, 22:30
Fost premier britanic, despre Vladimir Putin: „Un mincinos fenomenal”. Ce a povestit despre liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a devenit persoana non grata în ultimele două săptămâni, după ce a ordonat invadarea Ucrainei, conflict în care și-au pierdut mii de civili, printre care și copii. Un fost premier al Marii Britanii consideră atacul forțelor ruse asupra maternității din Mariupol drept „crimă de război” și l-a numit pe Vladimir Putin un „mincinos fenomenal”.

”Vladimir Putin, un minicinos fenomenal”

Fostul premier din Marea Britanie David Cameron l-a numit pe președintele rus Vladimir Putin un „mincinos fenomenal”. Acesta a declarat că în 2013, atunci când președintele rus a efectuat o vizită la Londra, acesta „a lăsat garda jos și a spus: „În principiu, nu sunt democrat și nu vă împărtășesc interesele”.

David Cameron a explicat și de îl consideră pe Vladimir Putin un mare mincinos și a povestit că i-a arătat dovezi clare că trupele ruse erau în Donbas, însă el a negat categoric.

Fost premier britanic, despre Vladimir Putin: „Un mincinos fenomenal”. Ce a povestit despre liderul de la Kremlin
Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei.

Îmi amintesc că l-am confruntat cu dovezi despre doborârea unei companii aeriene din Malaysia, nu a existat naivitate”, a spus David Cameron, potrivit The Telegraph.

„Atacul din Mariupol: crimă de război”

Fostul deputat a condamnat atacul asupra maternității din orașul Mariupol, despre care a spus că este o „crimă de război”. Și Vaticanul a reacționat după acestă acțiune a armatei ruse.

Eu spun că bombardarea unui spital este inacceptabilă. Nu există motive, nu există motivații pentru a face asta”, a declarat cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului

Doi oficiali din Mariupol, oraș aflat în sudul Ucrainei, susțin că aproximativ 1.300 de au fost uciși aici de la începutul invaziei ruse. Orașul a fost bombardat în primele zile ale conflictului și este asediat de aproape o săptămână. Rusia a negat, însă, că ia în vizor civili în cadrul asaltului asupra Ucrainei.

Preliminar, 1.300 de locuitori din Mariupol au murit deja în timpul blocadei genocidului făcut de Federația Rusă. Vom lupta pentru toată lumea”, a declarat Petr Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, citat de CNN.

Peste 400.000 de oameni sunt „ținuți ostatici” de forțele ruse care blochează ajutorul umanitar și evacuarea, potrivit ministrului de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...