Focuri de armă la sediul Federației Turce de Fotbal. Atacatorii au tras șapte gloanțe

Mihnea Tălău 01.09.2022, 23:05
Focuri de armă la sediul Federației Turce de Fotbal. Atacatorii au tras șapte gloanțe

Atac armat la Istanbul. Atacatorii au deschis focul asupra sediului Federației Turce de Fotbal (TFF), joi, în timp ce consiliul de administrație se întrunea în interior, au declarat oficialii, adăugând că nimeni nu a fost rănit în atac.

Gloanțele au șuierat prin biroul președintelui federației

Anunțând vestea în timpul unui briefing obișnuit cu reporterii, purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ, Omar Selik, a declarat că a vorbit la telefon cu șeful TFF, Mehmet Buyuksi.

Presa turcă a relatat că șapte gloanțe au lovit clădirea în timpul reuniunii consiliului de administrație al federației situate la periferia Istanbulului.

Unul dintre ele a trecut razant pe lângă capul lui Hamit Altintop, fost jucător al echipei naționale și actual membru al consiliului de administrație, în timp ce altele au lovit biroul președintelui federației.

Potrivit presei turce, atacatorii au fugit cu un vehicul care îi aștepta înainte ca forțele de securitate să ajungă. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea TFF.

„Poliția va dezvălui toate detaliile mai târziu”, a declarat Selcik.

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunțat lansarea unei „anchete masive”. Oficialii au declarat că poliția examinează deja înregistrările camerelor de securitate ale atacului.

„Condamn cu fermitate atacul armat asupra clădirii administrative a Federației Turce de Fotbal„, a declarat Yerlikaya.

Echipele de top din Turcia au condamnat atacul

Fenerbahçe, cu sediul la Istanbul, a condamnat cu fermitate atacul și a declarat că are încredere deplină că poliția și anchetatorii îi vor trage în curând la răspundere pe făptași.

Concitadinele, Galatasaray și Beșiktaș au condamnat, de asemenea, cu fermitate atacul și au transmis urări de însănătoșire grabnică directorilor și angajaților TFF.

Trabzonspor și Istanbul Bașakșehir au condamnat, de asemenea, atacul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...