Florin Niță dă tonul înainte de Islanda-România: ”Vreau victoria!”. Sfatul primit de la Kun Aguero pe care portarul naționalei îl va ține minte toată viața

Andrei Cezar 01.09.2021, 15:24
Florin Niță dă tonul înainte de Islanda-România: ”Vreau victoria!”. Sfatul primit de la Kun Aguero pe care portarul naționalei îl va ține minte toată viața

România și Islanda și se vor întâlni joi, în runda a patra de calificări pentru Campionatul Mondial 2022, la Reykjavik, de la ora 21:45. Tricolorii sunt obligați să câștige toate cele trei partide programate în luna septembrie, pentru a mai putea spera la calificare. Florin Niță, portarul-erou al echipei naționale, ia în calcul doar varianta victoriei cu islandezii și spune că va face tot posibilul ca România să nu primească gol.

Florin Niță, încrezător înainte de Islanda – România: ”Vreau victoria cu Islanda”

Înaintea partidei de la Reykjavik, potrarul echipei naționale a oferit un interviu în care a vorbit despre atuul ”tricolorilor” în partida cu islandezii și mărturisit că este pregătit să închidă poarta joi seara.

Mă concentrez asupra meciului şi mă gândesc la ce am de făcut. Nu fac nimic în mod special. Încerc să nu mă gândesc foarte mult la meci, încerc să mă detașez. Echipa este atuul nostru. Înainte de meciuri am analiza video cu fiecare atacant, mijlocaş sau jucător mai periculos.

Încerc să nu pun presiune pe mine. Meciul de anul trecut a venit după o perioadă destul de grea, acum suntem mult mai montaţi. Îmi doresc să nu iau gol, dar mai important este să câştigăm. Vreau să ne întoarcem cu o victorie din Islanda”, a declarat Florin Niță, pentru FRF TV.

Florin Niță rămâne în continuare un tip modest și spune că titularizarea sa în poarta echipei naționale nu l-a schimbat ca om.

”M-am bucurat foarte mult că am avut şansa să devin titular, dar am rămas acelaşi. E mai bine să rămân băiatul care am fost, mă bucur că am ținut cu dinții de această șansă”.

Florin Nita da tonul inainte de Islanda-România: ”Vreau victoria!”. Sfatul primit de la Kun Aguero pe care portarul nationalei il va tine minte toata viata
Florin Nita da tonul inainte de Islanda-România: ”Vreau victoria!”. Sfatul primit de la Kun Aguero pe care portarul nationalei il va tine minte toata viata

Sfatul primit de la Kun Aguero pe care Florin Niță nu îl va uita niciodată

La finalul interviului, Niță a făcut o dezvăluire nașteptată. Rugat să precizeze care a fost cel mai frumos compliment pe care l-a primit în cariera sa din partea unui adversar, goalkeeper-ul naționalei și-a amintit imediat de vornbbele lui Sergio Aguero, de la finalul partidei de Liga Campionilor dintre FCSB și Manchester City (0-5), din urmă cu cinci ani.

După meciul cu Manchester City, chiar dacă am pierdut cu un scor destul de mare, Aguero mi-a spus că am făcut o treabă bună și să țin capul sus. Al doilea exemplu, după meciul cu Germania, Gundogan mi-a spus că am făcut o treabă bună”, a încheiat Florin Niță.

România a obținut doar trei puncte din trei meciuri în actuala campanie de calificare pentru Campionatul Mondial. ”Tricolorii” se află pe locul patru în grupa J, după Armenia (9p), Macedonia de Nord (6p) și Germania (6p).

Programul echipei naționale în Grupa J:

Septembrie 2021:

  • 2 septembrie: Islanda – România, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: România – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – România, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

Octombrie 2021:

  • 8 octombrie : Germania – România, ora 21:45
  • 11 octombrie: România Armenia, ora 21:45

Noiembrie 2021:

  • 11 noiembrie: România – Islanda, ora 21:45
  • 14 noiembrie: Lichtenstein – România, ora 19:00
Urmăriți Impact.ro și pe