Florin Cîțu un nou atac la PSD pe tema plafonării prețurilor la alimente:”E o ipocrizie pe care n-am mai văzut-o. Deci pe cine şi cum vrem să ajutăm?”

Gabriela del Pupo 08.02.2022, 09:41
Florin Cîțu un nou atac la PSD pe tema plafonării prețurilor la alimente:”E o ipocrizie pe care n-am mai văzut-o. Deci pe cine şi cum vrem să ajutăm?”

Florin Cîțu a reacționat la adresa partenerului de guvernare de data aceasta privind declarațiile despre o posibilă plafonare a prețurilor la alimentele de bază. Liderul PNL consideră că o astfel de măsură nu este viabilă și cere ca PSD să discute în coaliție astfel de idei înainte de a le face publice.

Cîțu cere coerență

Fostul premier a atras atenția asupra faptului că producătorii trebuie protejați ori o astfel de măsură i-ar afecta direct, acesta i-a acuzat pe cei de la PSD de ipocrizie. Inițial declarația despre plafonarea prețurilor la alimente a fost făcută de Marcel Ciolacu, însă acesta nu a dat detalii despre cum ar putea fi implementată o astfel de măsură și cine ar trebui să recompenzeze producătorii de alimente pentru diferența de preț.

„Trebuie să ne gândim clar dacă vrem să mergem în această direcţie, că nu putem ca vara trecută să plângem toţi pe umerii producătorilor români care aruncau produsele că erau prea ieftine, că nu le puteau vinde, şi acum să venim să spunem că noi vrem să plafonăm preţurile.

E o ipocrizie pe care n-am mai văzut-o. Deci pe cine şi cum vrem să ajutăm? Până la urmă avem o economie de gestionat şi cu astfel de mesaje contradictorii nu putem să mergem mai departe”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Florin Citu anunta ca scumpirea preturilor este temporara

Cîțu le cere celor de la PSD să se consulte înainte de a vorbi

Cîțu reproșează lipsă de comunicare în coaliție, și nu este de altfel pentru prima dată când le reproșează celor de la PSD că aruncă idei nerealizabile în spațiul public.

„Le-am cerut celor de la PSD: haideţi să vorbim în coaliţie întâi, să găsim soluţiile, nu să aruncăm în spaţiul public tot felul de teme precum plafonarea preţurilor la alimente, ca apoi să vedem dacă se poate sau nu” a mai spus șeful Senatului.

O astfel de măsură a fost luată în Ungaria însă a dus la o penurie de alimente fapt care a determinat cel mai mare lanț de supermarketuri să raționalizeze alimentele care aveau prețul plafonat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...