Florin Cîțu exclude posibilitatea de a fi destituit: „Schimbarea mea din funcție va fi la congresul din 2025”

Gabriela del Pupo 12.01.2022, 09:45
Florin Cîțu exclude posibilitatea de a fi destituit: „Schimbarea mea din funcție va fi la congresul din 2025”

Florin Cîțu spune că a fost ales cu 60% dintre voturile exprimate la Congresul din septembrie 2021 și intenționează să mențină politica liberală până la următoarele alegeri, în 2024. Acesta a precizat, într-un interviu pentru TVR, că întotdeauna au fost discuții tensionate în PNL dar că este specificul partidului și că faptul că PNL este la Guvernare reprezintă cea mai mare realizare a sa.

„Dintotdeauna au fost discuții aprinse, asta înseamnă liberalii”

Florin Cîțu nu se vede exclus din funcție până în 2025 la următorul congres. Fostul premier spune că faptul că liberalii sunt vocali, după cum i-a catalogat pe colegii săi, nu denotă o atitudine ostilă lui.

„Dintotdeauna au fost discuții aprinse (în PNL), asta înseamnă liberalii, sunt mai vocali. Cred că vorbesc (despre înlocuirea din funcție) cei care n-au trecut prin congres anul trecut. Mai sunt câțiva care n-au trecut prin congresul de anul trecut și poate l-au pierdut și au o nostalgie”, a declarat președintele PNL.

Acesta nu întrevede varianta ca PNL să nu mai fie la Guvernare.

„Doar dacă vrem să ne batem joc de munca colegilor noștri din Guvern, de munca colegilor noștri, atunci putem să facem așa ceva. În acest moment, Partidul Național Liberal are o conducere aleasă cu 60% dintre voturi, o conducere care a negociat lucruri OK, zic eu, am făcut această coaliție. Am făcut un lucru foarte important, Partidul Național Liberal este la guvernare în continuare și va fi la guvernare până în 2024”.

Proiectele prezentate de guvernul PNL-PSD-UDMR care ar putea schimba Romania

„Schimbarea mea din funcție va fi la următorul congres, în 2025”

Președintele partidului recunoaște însă că mai sunt lucruri de îmbunătățit și că este loc de schimbări în PNL însă nu consideră că schimbarea conducerii ar trebui să se producă până la următorul congres.

„Ah, că sunt detalii, că sunt lucruri de detaliu pe care trebuie să le îmbunătățim cu toții, asta este altceva, dar dacă ne uităm la ceea ce dorește Partidul Național Liberal, este să implementăm ceea ce le-am spus românilor, să menținem această politică liberală până în 2024, când sunt alegeri, și asta face această conducere în acest moment. (…) Schimbarea mea din funcție va fi la următorul congres, în 2025”, a mai spus Florin Cîțu

Acesta a mai spus că și în interiorul actualei coaliții de guvernare nu vede să se întrevadă conflicte atât timp cât există un program de guvernare stabilit și care trebuie respectat.

„Eu, cel puțin, am spus că pe partea de guvernare doar dacă sunt lucruri care sunt în afara programului de guvernare vreau să venim să discutăm despre ele. Dacă sunt lucruri care sunt în programul de guvernare și merg mai departe, foarte bine. Dacă nu le face cineva, trebuie să vină premierul și ministrul respectiv să explice de ce nu le face. Dacă vor să fie introduse lucruri noi în afara programului de guvernare, bineînțeles, trebuie să vină în coaliție. În rest, eu cred că putem să funcționăm”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...