EXCLUSIV

Florin Călinescu, amintiri emoționante de la debutul în lumea filmului. Actorul, rememorează primele scene alături de Valentin Uritescu și Florin Piersic: „Mi-a țiuit capul câteva zile” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 05.07.2022, 16:16
Florin Călinescu, amintiri emoționante de la debutul în lumea filmului. Actorul, rememorează primele scene alături de Valentin Uritescu și Florin Piersic: „Mi-a țiuit capul câteva zile” EXCLUSIV

Inegalabilul Florin Călinescu are amintiri greu de egalat din îndelungata sa carieră artistică. Prin natura profesiei pe care a slujit-o mai bine de 40 de ani, cele mai multe sunt legate de colegi de scenă, cei mai mulți dintre ei cu nume și renume. impact.ro a încercat să afle câteva detalii despre secvențe celebre din serialul de televiziune „Lumini și umbre”, cu care Florin Călinescu a și debutat, și care a avut un impact aparte asupra societății, chiar și după schimbarea regimului politic.

Florin Călinescu, despre „Lumini și umbre”

În cariera sa, Florin Călinescu, 66 de ani, a trecut prin tot soiul de provocări. În serialul de televiziune „Lumini și umbre”, personajul pe care-l interpretează, tânărul Mihai Bălan, trece prin furcile cătăniei. Iar acolo, în mediul cazon, va da piept cu nimeni altul decât sergentul Șaptefrați, cel care avea să devină nemuritor în interpretarea îndrăgitului Valentin Uritescu, dar care s-a stins recent. Însă scena în care sergentul își pălmuiește subordonatul e greu de uitat. Mai ales de către Florin Călinescu.

”Lumini și umbre este, după mine, cea mai mare întreprindere la nivel de serial de televiziune, realizat de către Televiziunea națională, pe atunci singura existentă, și Studiourile Buftea. Acolo am debutat, acolo am legat prietenii speciale și sărind peste tematica acestuia aș spune că oamenii îl apreciază încă.

Și cred că fac asta din pricina talentului marilor actori din distribuția sa, dintre care cei mai mulți nici numai sunt. Cât privește scena cu pricina, pot să vă asigur că palmele primite din partea lui Valentin Uritescu, Dumnezeu să-l ierte, au fost grele!”, deschide Florin Călinescu pentru impact.ro firul amintirilor personale.

„Și nu exagerez cu nimic. Era un om din Ardeal, obișnuit cu munca. Așa că palmele sale erau muncite. Și le-am simțit bine, fiindcă mi-a țiuit capul câteva zile, după ce m-a pălmuit Valentin Uritescu! Așa era scris în scenariu, așa s-a filmat!”, a precizat el.

Florin Calinescu, amintiri emotionante de la debutul in lumea filmului
Florin Calinescu

Florin Călinescu, despre scena în care l-a pălmuit pe Florin Piersic

Același Florin Călinescu a povestit și faptul că prin ironia destinului profesional, roata s-a întors și la rândul său a mai trebuit să filmeze o scenă în care el pălmuia, nemaifiind o „victimă”. Iar cel pe care trebuie să-l ia la palme era nimeni altul decât Florin Piersic.

„Ipostaza la care faceți referire a fost inclus în filmul unui bun amic, Ovidiu Bose Paștină, absolvent al Institutului în același an cu mine, dar la regie. Nici el nu mai e printre noi astăzi! Pelicula sa de licență se numea Arta apărării individuale și include o secvență în care trebuia să-l pălmuiesc pe Florin Piersic.

Însă colegul meu, Florin, să-l țină Dumnezeu în viață, a avut un mare avantaj, fiind mai înalt ca mine. Așa că la faza cu pălmuirea amănuntul ăsta a contat. În plus, sigur învățase tot felul de tertipuri de la bunul său amic, Szobi Cseh, cascador fără egal, și pe el să-l ierte Dumnezeu, așa că pot spune că nu a fost același lucru ca în Lumini și umbre!”, a adăugat același Florin Călinescu.

Cel care în ultimul sfert de veac a făcut carieră, ca puțin alții, și în lumea televiziunii, una care a explodat după 1990, a mai precizat că mult anunțatul său proiect, legat de prezența sa pe diverse rețele-sociale, e deja „pus la copt”.

„Proiectul pe care l-am anunțat e pus la copt. Când se va fi copt, va fi pe piață. Și cred că va fi în această vară. Fiindcă spre deosebire de televiziune, nu mai sunt legat de diverse sezoane, toamnă, primăvară. Acum, Internetul e la purtător, fie că mergi la Ibiza, în Maramureș sau stai la coadă la doctor!”, a conchis Florin Călinescu.

Urmăriți Impact.ro și pe