Dacă ai în plan amenajarea unei grădini cu flori, este bine să ai în vedere perioadele din an când le poți planta și ce fel de plante poți semăna după trecerea înghețului. Deși nu sunt multe flori care se pot planta în luna mai, sunt câteva de care te poți bucura mai târziu în vară sau în lunile de toamnă. Iată care sunt florile care se plantează în luna mai.
Luna mai este momentul perfect pentru a planta florile care aduc bucurie și culoare în grădini, balcoanele și terase. Deși cele mai multe flori sunt plantate în aprilie, există și câteva specii pe care le poți sădi în grădină în cea de-a cincea lună a anului și nu mai trebuie protejate de vremea rea pentru că sunt destul de rezistente.
Luna mai este deja cunoscută în tradiția populară drept luna florilor în care te poți bucura de mai multe plante. Și nu este este prea târziu să plantezi anumite soiuri de flori. Dacă te întrebi ce flori poți să plantezi în luna mai acestea sunt: crini imperiali, gladiole, dalii sau margarete.
Foarte îndrăgit de grădinari este crinul, datorită parfumului său, dar și pentru frumusețea florilor. Este o plantă perenă, se cultivă din bulbi, iar cel mai întâlnit este crinul alb imperial. Crinii sunt ușor de întreținut și rezistenți, se plantează în grupuri, nu mai puțin de trei bulbi, cresc la o înălțime de până la 180 de cm, preferă zonele cu soare și înfloresc la jumătatea verii.
Bulbii de gladiole se plantează și ei tot în luna mai și înfloresc în lunile de vară. Sunt flori spectaculoase datorită culorilor inedite. Este foarte bine să se pună mai mulți bulbi într-un cuib, la o adâncime de 10-15 centimetri. Gladiolele cresc bine în locuri însorite, dar se pot dezvolta frumos și în semiumbră. Plantate în luna mai, gladiolele înfloresc de la începutul lui iulie și până la finele lunii august.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Printre florile care se plantează în luna mai se numără și daliile. Ele au nevoie de locuri însorite și de soluri bine drenate. Bulbii se pun în pământ la distanțe mai mari, de 50-60 cm între rânduri și 30-40 cm între plante. Deși nu este o plată pretențioasă, la dalii trebuie tăiate florile ofilite pentru a ajuta planta să înflorească mai des.
Margaretele trebuie plantate până la jumătatea lunii mai și înflorersc în iunie și iulie. Se înmulțesc ușor prin semințe și butași. O dată la 4-5 ani trebuie ca tufa să fie divizată pentru a întineri. Plantă se udă din abundență numai când este secetă, în rest rezistă foarte bine.