Floarea care nu trebuie să-ți lipsească din grădină. Rezistă la frig și este ușor de îngrijit

Beatrice Dumitru 20.04.2023, 15:18
Floarea care nu trebuie să-ți lipsească din grădină. Rezistă la frig și este ușor de îngrijit

Când vine vremea bună și grădina este goală, este greu să alegi dintre multele varietăți de plante și flori pe care vrei să le plantezi. Dar există o floare care se îngrijește ușor și rezistă chiar și atunci când temperaturile sunt scăzute și care nu ar trebui să lipsească din grădina ta.

Ce floare trebuie să ai în grădină

Există numeroase soiuri de flori pe care le poți planta în grădina ta, în diferite forme și culori, de la alb, roz, roșu, grena, albastru, mov sau galben. Dar una nu este deloc pretențioasă și rezistă și la frig, deși nu este la fel de populară ca alte flori. Și nu ar trebui să-ți lipsească din grădină.

Clematis, căci despre ea este vorba, este o plantă agățătoare, care rezistă la frig și este și ușor de îngrijit. Se spune despre această plantă că preferă să aibă „picioarele la umbră și capul la soare”, ceea ce înseamnă că preferă umbra în zona de bază și soarele în partea de sus. De aceea, este bine ca la bază, în jurul ei, să fie plantate alte soiuri, astfel încât rădăcina să fie protejată.

Floarea care nu trebuie să-ți lipsească din grădină. Rezistă la frig și este ușor de îngrijit
Clematis, floarea care nu trebuie să lipsească din grădină.

Cum se îngrijește clematis

Clematis este originară din mediul rural englezesc, cu peste 400 de specii cultivabile care, primăvara și vara, oferă un spectacol de culori și forme prin înflorirea lor. Aceasta are tulpini lemnoase, așa că ar trebui să le plantezi lângă ceva pe care să se poată cățăra.

Clematis este rezistentă la ger dacă este plantată direct în sol, dar nu rezistă prea bine în giveci sau container, mai ales dacă rămâne afară peste iarnă. De asemenea, este o plantă iubitoare de apă, mai ales atunci când înflorește, dar nu trebuie să exagerezi cu udatul.

Planta are nevoie de îngrășământ, mai ales atunci când se apropie perioada de creștere. De obicei, se plantează fie primăvara, fie toamna, dar este bine ca temperaturile să fie ridicate, pentru că este mult mai sensibilă când este pusă în pământ.

Este una dintre cele mai frumoase plante cu flori pe care le poți planta în grădina ta, cunoscută și sub numele de „Bucuria călătorilor”. Parfumul său, asemănător cu cel al iasomiei, face din clematis o plantă aromatică perfectă pentru a decora orice spațiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...