Fiul lui Dragnea, achiziții de sute de mii de euro: pe ce își cheltuie banii, în timp ce fostul lider al PSD e la închisoare

Redacția IMPACT 17.09.2019, 12:15
Fiul lui Dragnea, achiziții de sute de mii de euro: pe ce își cheltuie banii, în timp ce fostul lider al PSD e la închisoare

Fiul fostului lider al PSD, Ștefan Valentin Dragnea, o duce bine în ultima perioadă. Deși cifrele arată că afacerile sale sunt în pierdere, el a cheltuit câteva sute de mii de euro pe achiziții de lux.

Ștefan Valentin Dragnea și-a cumpărat, prin intermediul firmei pe care o deține, două autoturisme de lux în ultima perioadă. El a cheltuit câteva sute de mii de euro pentru acești bolizi, potrivit Newsweek.

Jurnaliștii notează că aceste autoturisme au fost cumpărate în leasing prin compania Nutrelo Grup, deținută de fiul fostului lider al PSD.

Pe ce își cheltuie fiul lui Dragnea banii

Primul autoturism cumpărat de fiul lui Dragnea este un Porsche 718 Cayman S.

Motorul pe benzină turbo în patru cilindri, de 2.5 litri, dezvoltă 349 de cai putere la 6.500 rpm și un cuplu maxim de 420 Nm între 1.900 rpm și 4.500 rpm. Astfel, mașina ajunge la 100 km/h în doar 4,4 secunde și poatea atinge o viteză maximă de 285 km/h, în cazul versiunii cu transmisie automată cu dublu ambreiaj, PDK, cu 7 trepte. Versiunea ”S”.

Prețul de bază pentru 718 Cayman S pornește de la 75.505,5 euro, inclusiv TVA, în România. Cu opțiunile achiziționate de fiul lui Dragnea, prețul mașinii ajunge la 100.000 de euro.

Unul dintre modelele cumpărate de fiul lui Dragnea

Al doilea autoturism este un Mercedes GLE 350.

Autoturismul dispune de suspensie adaptivă, Airmatic Dual Control, cu pachet de drumuri grele, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, sistem de încălzire auxiliar, jante de 20 inch AMG, pachet stilistic exterior AMG, scaune față/spate încălzite, faruri adaptive, sistem de tracțiune integrală permanentă, 4MATIC, gestionat electronic (Agility Select), rezervor de combustivil de capacitate mare și, de exemplu, sistem de climatizare automat „Thermatic”.

Mercedes GLE 350 d 4MATIC atinge 100 km/h în 6,9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 230 km/h. Prețul pornește de la aproape 70.000 de euro și se duce spre 100.000 de euro cu tot cu dotări.

Modelul Mercedes, cumpărat de fiul lui Dragnea

Ambele mașini au fost cumpărate prin firma Nutrelo, la care Valentin Dragnea deține 80%. Profitul companiei, pe anul trecut, este unul mic – de puțin peste 200.000 de euro, egal așadar cu valoarea autoturismelor cumpărate de fiul fostului lider al PSD.

Compania Nutrelo Grup finanțează și echipa de fotbal Turris Turnu Măgurele, echipă care se află pe primul loc în Liga a II-a.

Urmăriți Impact.ro și pe