Firea, declarații neașteptate la adresa premierului! „Pentru mine, Orban este Dragnea 2”. Atac fără precedent

Gabriela Firea îl critică pe Ludovic Orban. Foto: Inquam Photos

Gabriela Firea îi pune eticheta premierului Ludovic Orban, numindu-l „Dragnea 2”. Nu sunt primele confruntări dintre acualul Primar General al Capitalei și primul-ministru al României.

Gabriela Firea vs Ludovic Orban

Pe fondul faptului că Ludovic Orban a tăiat considerabil bugetul pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea îl acuză de demagogie și de ipocrizie.

„Pentru mine, domnul Orban este Dragnea 2, a tăiat bugetul Capitalei, a asmuțit jumătate din Guvern asupra mea”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea a dezvăluit că a avut parte de aproximativ 50 de controale în cadrul primăriei în perioada în care la conducerea PSD se afla Liviu Dragnea.

„Controale s-au făcut și încă foarte multe, în special în perioada în care eram într-o situație mai dificilă cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Mi-a transmis foarte multe mesaje negative și a trimis foarte mulți controlori, auditori etc. Am avut în 3 ani și jumătate de mandat peste 50 de controale, cele mai multe în ultimul an și jumătate.

Gabriela Firea, în ședința de miercuri de la PMB. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gabriela Firea, în ședința de miercuri de la PMB. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Am avut controale de la Curtea de Conturi, ANAF, Ministerul de Finanțe, Inspectoratul de stat în construcții, Inspecția Fiscală, DSP, ITM, absolut toate instuțiile din subordinea Primăriei Capitalei și toate companiile municipale au fost super verificate, hiper verificate!”,a susținut Primarul Capitalei într-o intervenție la TVR.

În eventualitatea unui control iminent care ar putea urma, edilul explică ironic cum îi va aștepta pe liberali cu „pâine și sare”, conform tradiției.

„Am pregătit deja ștergarul, pâine, sarea. Îi așteptăm pe domnii sau doamnele trimise de ministrul de Finanțe. Este îngrozitor să avem astfel de oameni nepregătiți la conducerea unui minister, pentru că există autonomie locală și doar primarul, fie că este general sau al unei localități, oraș, municipiu, doar primarul împreună cu consiliul general pot să decidă asupra oportunității. Aceasta este legislația în vigoare, nu o poate modifica prin declarații politice niciun ministru”, a precizat Gabriela Firea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI