Fiicele educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe. Câți bani vor de la tatăl lor

Ioana Bucur 19.02.2022, 23:17
Fiicele educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe. Câți bani vor de la tatăl lor

O moarte cumplită, o familie distrusă. La șase luni după ce și-au pierdut mama în condiții înfiorătoare – Liliana fiind înjunghiată, în propria casă, de soțul său, împotriva căruia avea ordin de protecție – fiicele educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe. Cele două s-au constituit parte civilă în dosar și vor o avere de la tatăl lor.

Fiicele educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe

A fost un caz înfiorător, ce a scos la lumină spaima, teroarea și pericolul în care trăiesc prea multe femei din România și pe care sistemul nu reușește să le apere. Pe 12 august 2021, o femeie în vârstă de 48 de ani, educatoare, mamă, a fost ucisă cu sânge rece în propria casă – un apartament din apropierea Spitalului Fundeni din București.

Cel care i-a luat viața a fost chiar soțul ei, împotriva căruia femeia avea un ordin de protecție. Chinul ei începuse cu mult înainte de atacul sângeros, rudele Lilianei spunând că era terorizată de bărbat de ani întregi.

Acum, aproape jumătate de an mai târziu, cele două fiice ale educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe în instanță. Ele s-au constituit parte civilă în dosarul în care, împreună cu alte rude ele victimei, au solicitat în instanţă daune morale şi materiale în valoare de cinci milioane de euro. Fetele vor de la tatăl lor câte un milion de euro, judecătorul fiind cel care va decide, în final, dacă sumele vor rămâne cele solicitate sau vor fi modificate.

Fiicele educatoarei din București ucise de soț cer daune uriașe. Câți bani vor de la tatăl lor

„Lili are 4.000 de euro pe numele ei”

În august 2021, anchetatorii au găsit un bilet scris chiar de soțul educatoarei din București în casa în care a avut loc crima, dovadă a faptului că bărbatul planificase atacul sângeros.

„Lili are 4.000 de euro pe numele ei (…) să îi scoateți pentru datorii casă. Eu am amenzi, unele s-au prescris. Și firma are datorii, cred. Geta am lăsat trotineta, căștile și 7 milioane la magazin vis a vis de tine pe stradă la tine. Să achitați la facturi.

Vedeți că telefonul Lilianei e în casă. L-a ascuns ea. Să îl dea Maria pe Olx, să îl vândă să achite la facturi. Închiriați casa toată să nu vină datorii sau la câte o studentă într-o cameră sau faceți mai multe camere din rigips să închiriați să nu se adune datorii”, a scris criminalul în biletul către fiicele sale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis să trimită în judecată dosarul crimei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...