EXCLUSIV

Fiica lui Nelu Ploieșteanu, legătură de dincolo de lumi cu ”lăutarul sufletelor”. Ce i-a spus în vis: ”A trebuit să plec, Mihăiță a vrut să fiu lângă el” EXCLUSIV

Simona Ecovoiu 28.06.2023, 22:24

Nelu Ploieșteanu sau ”lăutarul sufletelor” s-a stins din viață pe 21 aprilie 2021, în timpul pandemiei de Covid-19. La doi ani de la neașteptata despărțire, fiica lui, Aneta Gavrilă, ne-a făcut confesiuni dureroase, în exclusivitate pentru Impact.ro. Femeia îndoliată ne-a vorbit și despre grandiosul spectacol, pe care îl va organiza, în memoria iubitului ei tată, la Sala Palatului.

Nelu Ploieșteanu i-a apărut fiicei sale în vis

Nelu Ploieșteanu a lăsat un munte de durere în urmă. Fiicele și soția lui își revin cu greu din șocul despărțirii de marele artist, care le-a fost mereu un real sprijin. Contactată de Impact.ro, fata regretatului lăutar, Aneta Gavrilă, ne-a vorbit despre legătura paranormală pe care o are cu Nelu Ploieșteanu, și acum, la doi ani de la deces:

”Pe tata îl visăm foarte des și mai ales în momentele critice, parcă ne îndrumă. Eu l-am simțit mereu lângă mine, cum merge cu mine peste tot. Legătura dintre noi a rămas, cumva, deși a încetat din viață. Într-o seară mi-a apărut în vis. L-am întrebat plângând: ”De ce ne-ai lăsat?”. Iar tata mi-a răspuns: ”Mihăiță a vrut să fiu lângă el, n-am avut ce să mai fac, a trebuit să plec!”. Dar și sora mea l-a visat, într-o mare de lumină. Tata i-a zis: ”Mai am puțin și o să ajung acolo. Nu o să mai pot, tăicuțule, să vin așa de des pe la voi!””

Fiica lui Nelu Ploieșteanu e convinsă că solistul a murit cu zile, în timpul pandemiei de Covid-19: ”I-au spart plămânii!”

Aneta Gavrilă este convinsă că celebrul ei tată, iubit de o țară întreagă, a murit cu zile, în urmă cu doi ani, la scurt timp după ce fusese diagnosticat cu Covid-19. Femeia îndoliată le aduce acuzații grave medicilor de la Urgență, unde Nelu Ploieșteanu a încetat din viață:

”El a cântat pe 8 martie, ore întregi, iar pe 9 martie l-am dus la spital, pe picioare. Nu m-au lăsat să mă duc acolo, să-l văd, toată familia a fost în carantină. El a murit chiar în ziua în care au ieșit toți membrii familiei din carantină, ca un făcut, ca să putem să mergem cu toții la înmormântare. Doctorul mi-a promis tot timpul că o să-l salveaze. Ei zic că l-au intubat ca să-și relaxeze plămânii. Au zis că avea fibroză pulmonară.

I-au dat însă oxigen prea mult, oxigenul în exces formează fibroză, sparge vasele de sânge, dar acesta era atunci protocolul. I-au spart plămânii, de la oxigen. Bătaie de joc, sper să plătească, dacă nu pe lumea asta, pe cealaltă, l-au omorât cu zile. Dacă știam că va muri, dacă îmi spunea cineva, de acolo, de la spital, că nu mai sunt șanse, măcar știam și aduceam preotul, ca să-l împărtășească”

A apelat și la ajutorul medicului Ion Alexie, de peste Ocean, ca să-i salveze tatăl

Fiica lui Nelu Ploieșteanu susține, pentru Impact.ro, că a apelat chiar și la ajutorul celebrului medic român Ion Alexie, din America, cel care, de altfel, l-a salvat și pe Mihai din trupa 3 Sud Est:

”Noi am apelat și la ajutorul lui Ion Alexie. Omul, foarte amabil, a tot încercat să dea de cineva de la Urgență, de un doctor, cu care să colaboreze pentru schema sa de tratament, dar nimeni nu l-a băgat în seamă. Intenția medicilor din România cred că a fost să dea un exemplu tuturor că oricine ești poți să mori de Covid-19. Au murit peste 60.000 de români, a făcut masacru boala asta”

Nelu Ploieșteanu i-a trimis, în ultimele clipe de viață, un sms alarmant: ”Mă sufoc!”

Aneta Gavrilă nu avea acces în spital, așa că păstra legătura cu tatăl ei prin sms:

”Tata mi-a trimis un sms, pe la 2.00 noaptea, în care a scris: ”Mă sufoc, n-am aer!”. Am luat repede legătura cu doctorița de gardă, dar ne-a jignit foarte urât. Ne-a zis: ”De când a murit Mihăiță ați înnebunit cu toate? Ce vreți, să îi fiu bonă?”. L-au intubat și n-am mai știut de el. După ce am primit vestea că a murit, am intrat ca prin brânză la terapie intensivă. Nimeni nu m-a întrebat nimic, doctorul era îmbrăcat ca de stradă, stătea picior peste picior. Nimeni nu purta mască sau costumul acela de cosmonaut, așa cum vedeam eu pe la televizor. I-am și întrebat: ”Dacă sunt atât de contagioși bolnavii, de ce nu vă protejați? Nu aveți familii, copii?”

Familia va organiza, la Sala Palatului, un spectacol în memoria lui Nelu Ploieșteanu

Fiicele și văduva lui Nelu Ploieșteanu pregătesc un spectacol de proporții în memoria omului drag:

”Am vrea să fie de ziua lui, în decembrie, la Sala Palatului. Costă mult, dar facem noi rost de bani. Merită să facem și noi măcar atât pentru el, la câte a făcut el pentru noi. Vom invita nume mari din muzica românească, vrem să fie ceva măreț, grandios, pe măsura valorii lui. Și vă rugăm să nu îl uitați, să îi ascultați melodiile și să-l iubiți mereu”, ne-a mai declarat Aneta Gavrilă, exclusiv pentru Impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...