Fiica lui Gheorghe Hagi a dat lovitura. Kira este protagonista unui lungmetraj românesc. „Am fost extrem de onorată”

Anca Manolica 23.09.2022, 11:12
Fiica lui Gheorghe Hagi a dat lovitura. Kira este protagonista unui lungmetraj românesc. „Am fost extrem de onorată”

Kira Hagi pune cărămidă cu cărămidă în cariera de actriţă, ajungând deja să joace în al treilea film regizat de români. Rolul pe care l-a avut de această dată a fost acela al prinţesei Alice Cantacuzino. Fata „Regelui” Gică Hagi a încheiat recent filmările și se declară deja nerăbdătoare să îl vadă.

Fiica lui Gheorghe Hagi, protagonista unui lungmetraj românesc

Kira Hagi își îndeplinește visul din copilărie, acela de a fi actriță. Și iată cum numele Hagi devine tot mai important nu doar în fotbal, ci și în lumea artistică. Fiica lui Gheorghe Hagi se află deja la al treilea film regizat de români, ultimul rol fiind într-un lungmetraj în care ea este prinţesa Alice Cantacuzino.

Este vorba despre filmul „Enescu – Geniul şi Prinţesa”, un lungmetraj despre viaţa şi iubirile compozitorului. Cum filmările s-au încheiat deja, actrița se declară nerăbdătoare să vadă rezultatul. Din distribuție mai fac parte şi celebrii actori Constantin Codrescu, Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni și Cristian Sofron.

„Ce vreau să vă spun este că am fost extrem de onorată să o portretizez pe prinţesa Alice Cantacuzino, scriitoare, dramaturg şi sportivă de performanţă, dar şi corespondent de război, în Al Doilea Război Mondial. Urmăriţi pagina oficială a filmului pentru mai multe detalii. Eu una abia aştept premiera!”, a fiica fostului mare fotbalist, pe reţelele sociale.

Fiica lui Gheorghe Hagi, protagonista unui lungmetraj românesc
Fiica lui Gheorghe Hagi, protagonista unui lungmetraj românesc

Kira Hagi a studiat actoria în SUA

Viitoarea mare actriță s-a născut la 27 martie 1996, în Barcelona (Spania). Este absolventă a Academiei de Film din New York, secţia Actorie, primul rol al său fiind în scurtmetrajul „Bucureşti, te iubesc!” (2014). Joacă şi teatru, dar cel mai mult iubeşte filmul.

Încă de la 12 ani, atunci când Gică Hagi i-a adresat celebra întrebare „ce vrea să se facă când va fi mare”, pentru a şti cum să o ajute să evolueze, Kira Hagi avea parcă totul deja pregătit în minte. Deși a cerut două săptămâni, timp în care să se gândească, aceasta a răspuns din toată inima că își dorește să devină actriță.

„Tata a fost destul de surprins, dar fericit că vreau să mă dedic unei meserii. Eu am vrut să plec în America de la 14 ani, să trăiesc visul american. Nu voiam să mă întorc. Mi-am dorit foarte mult să lucrez în cinematografie şi acolo industria este uriaşă. Dar odată ce am ajuns acolo am realizat că nu doresc să trăiesc visul american, ci visul meu. Nu am putut sta departe de ţara mea, de ai mei, de cultura mea”, a dezvăluit aceasta, pentru Antena 3.

Kira a mai jucat până acum în alte două filme regizate de români, „Între chin şi amin”, cel de debut, în 2019, în regia lui Toma Enache, și în „Neidentificat”, în 2020, în regia lui Bogdan George Apetri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...