EXCLUSIV

Fiica adoptivă a Stelei Popescu rupe tăcerea. Cine nu o lasă să transforme vila de 250.000 de euro a actriței în casă memorială: „S-au opus” . EXCLUSIV

Alexandru Catalan 21.11.2022, 15:30

La cinci ani de la trecerea în neființă a Stelei Popescu, șansele ca vila în care actrița a trăit să se transforme în casă memorială sunt nule. Doina Maximilian, fiica vitregă a regretatei artiste, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Impact.ro, cu ce probleme s-a confruntat în împlinirea acestui vis.

„În aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii”

Doina Maximilian și-a dorit să transforme vila Stelei Popescu, în valoare de aproximativ 250.000 de euro, în casă memorială, însă vecinii din curte s-au opus.

Pentru mine și pentru cei care cunosc cu adevărat chestiunea nu se pune problema unei Case Memoriale Stela Popescu. Fiindcă acolo unde a locuit în ultimii ani nu se poate face așa ceva. Nu are ieșire direct la stradă, în primul rând, casa fiind legată de strada principală de o curte lungă și îngustă. Pe de altă parte, în aceeași casă mai locuiesc și azi alte zece familii, care nu au fost niciodată de acord cu așa ceva. Cine-și dorește un haos permanent la el acasă? Îi înțeleg perfect pe vecini!”, a declarat Doina Maximilian pentru IMPACT.RO.

Fiica adoptivă a Stelei Popescu rupe tăcerea. Cine nu o lasă să transforme vila de 250.000 de euro a actriței în casă memorială: „S-au opus” . EXCLUSIV
Stela Popescu și Doina Maximilian

Un mic muzeu „Stela Popescu” se va deschide anul viitor la „Constantin Tănase”

În condițiile în care nici primăria nu s-a implicat în posibila rezolvare a problemei, Doina Maximilian, fiica adoptivă a actriței, e de părere că singura soluție viabilă rămâne organizarea unui mic muzeu, dedicat memoriei Stelei Popescu, în incinta Teatrului de revistă „Constantin Tănase”, aflat pe Calea Victoriei.

Nici la teatrul care-i poartă numele nu se va putea amenaja vreodată ceva până când instituția nu va beneficia de propria ei sală. Cei de acolo joacă prin săli închiriate. Ca atare, singura soluție viabilă rămâne Teatrul ”Constantin Tănase”, teatrul de suflet și al ei, și al tatălui meu, Mihai Maximilian. Tot acolo vom încerca să organizăm și un festival dedicat memoriei sale”, ne-a mai spus Doina Maximilian.

Ea susține că discutase mai multe detalii pe această temă cu regretatul Alexandru Arșinel, fostul director general al teatrului, dar că acum are parte de sprijin din partea lui Vasile Muraru, actualul conducător al instituției.

„Există multe piese de mobilier, premii sau obiecte vestimentare, care i-au aparținut Stelei Popescu și pe care le pot preda oricând teatrului. După mine, un muzeu, de mici dimensiuni, despre viața artistei, are șanse mari să fie inaugurat în decembrie, anul viitor, în preajma zilei sale de naștere. Acolo, la ”Tănase”! Nu vreau să-l deschidem în noiembrie, luna în care s-a despărțit de noi, ci în decembrie, luna în care a venit pe lume!”, mai afirmă Doina Maximilian.

În ultimele luni de viață, Stela Popescu nu se mai putea deplasa singură: „A refuzat și bastonul!”

Fiica adoptivă a regretatei Stela Popescu a rememorat și ultimele luni petrecute pe acest pământ de îndrăgita vedetă.

A stat ultima vară la malul mării, la ”2 Mai”, alături de câteva bune prietene. De atunci nu se mai putea deplasa singură mai mult de doi, trei metri. Nu se mai bizuia pe propriile ei picioare și asta începuse să o macine. Nu cred că a acceptat asta vreodată, ca o mare actriță, cum a fost, să nu mai poată merge unde voia ea, când voia. Trebuia să o susțină permanent cineva. A refuzat și bastonul! Ăsta a fost și motivul pentru care m-am mutat în mansarda vilei unde locuia. Având cheia apartamentului său, am surprins o serie de momente pe care Stela Popescu nu a dorit niciodată să le împărtășească altora. Nu era genul de om care să se plângă sau care după o viață plină să rămână deodată în fața ferestrei propriei case și să aștepte să o caute unul sau altul, când și când! De aia cred și azi că Dumnezeu a fost bun cu ea și a luat-o la momentul oportun. Cred că același Alexandru Arșinel a tras cea mai înțeleaptă concluzie după moartea sa, când a realizat de fapt ce trăise partenera sa de scenă în ultimele sale luni de viață: ”Doina dragă, ce frumos ne mințea!”, a mai spus aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe