FIFA și UEFA au exclus echipele rusești din toate competițiile. Și naționalele au aceeași soartă

Nicu Stan 28.02.2022, 21:41
FIFA și UEFA au exclus echipele rusești din toate competițiile. Și naționalele au aceeași soartă

FIFA și UEFA au exclus echipele rusești din toate competițiile. Atât naționalele, cât și echipele de club și din toate competițiile internaționale, în contextul în care Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în urmă cu cîteva zile.

Rusia și echipele rusești, excluse din competițiile internaționale. FIFA și UEFA au luat decizia

Decizia a fost luată de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv UEFA, care au luat decizia în cadrul unei ședințe de urgență și va rămâne în vigoare până se vor face noi reglementări în acest sens.

De asemenea, cele două foruri nădăjduiește că negocierile de pace dintre cele două state se vor materializa și războiul va înceta cât mai curând posibil.

Razvan Burleanu a participat la discutiile unde s-au impus restrictiile impotriva Rusiei
Razvan Burleanu a participat la discutiile unde s-au impus restrictiile impotriva Rusiei

UEFA Champions League a rupt parteneriatul cu Gazprom

În plus, forul continental a rupt și parteneriatul cu Gazprom, cel mai important sponsor al UEFA Champions League. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a participat și el la această întrunire, datorită poziției sale de membru al consiliului FIFA.

FIFA și UEFA s-au întâlnit astăzi pentru a discuta excluderea Rusiei din toate competițiile internaționale. Acest eveniment vine la scurt timp după ce mai multe federații din lume s-au poziționat ferm împotriva agresiunii lui Vladimir Putin asupra Ucrainei.

Polonia trebuia să joace cu Rusia

Astfel, Polonia, ar fi trebuit să întâlnească Rusia, chiar la Moscova, în semifinalele play-off-ului de calificare la Campionatul Mondial din Qatar. Președintele Federației de la Varșovia anunțase deja că naționala lui Robert Lewandowski nu avea de gând să dispute acestă partidă.

În plus, Suedia și Cehia, echipele care se vor duela în cealaltă semifinală, au susțin această inițiativă de scoatre a Rusiei din toate competițiile sportive internaționale. Învingătoarea dintre cele două ar fi urmat să joace cu învingătoarea dintre Rusia și Polonia în meciul decisiv pentru calificarea la turneul final mondial. Astfel, Federația Engleză de Fotbal anunțase și ea la rândul ei că va boicota eventuale viitoare meciuri contra Rusiei.

Ce restricții a anunțat FIFA pentru Rusia

În urma acestor anunțuri și în urma presiunilor venite în acest sens dinspre Ucraina, țara agresată armat de Rusia, FIFA a decis duminică să impună niște sancțiuni Rusiei.

„Nicio competiție internațională nu se va disputa pe teritoriul Rusiei, meciurile considerat „acasă” fiind jucate pe teren neutru și fără spectatori.

Asociația membră care reprezintă Rusia va participa la orice competiție sub numele Uniunea de Fotbal a Rusiei (RFU) și nu Rusia.

Niciun steag sau imnul Rusiei nu va fi folosit în meciurile la care participă echipe de pe teritoriul Rusiei”, anunța FIFA.

Urmăriți Impact.ro și pe