Felul în care va fi folosit în România vaccinul Johnson&Johnson. Detaliile oferite de Valeriu Gheorghiță

Stan Filon, Ioana Nicolae 21.04.2021, 15:19
Felul în care va fi folosit în România vaccinul Johnson&Johnson. Detaliile oferite de Valeriu Gheorghiță

Vaccinul Johnson&Johnson a sosit în România și urmează să fie administrat românilor care doresc să se imunizeze împotriva infecției de coronavirus. Și legat de acest vaccin au fost foarte multe controverse, mai ales după ce SUA au renunțat să-l mai folosească din cauza cheagurilor de sânge apărute la mai mulți pacienți.

Începe vaccinarea cu Johnson&Johnson în România

Cu toate acestea, conducerea Agenției Europene a Medicamentului a decis să recomande utilizaea serului Johnson&Johnson, deoarece beneficiile depășesc riscurile. Așadar, România va ține cont de recomandarea făcută și va începe vaccinările cu noul ser. Despre continuarea campaniei de vaccinare a vorbit chia coordonatorul acesteia, medicul Valeriu Gheorghiță.

”Vaccinul Johnson&Johnson a fost supus în cursul zilei de ieri unei evaluări a Comitetului de Farmacovigilență, de la Agenția Europeană a Medicamentului, s-a transmis foarte clar că beneficiile depășesc riscurile, există acest semnal de siguranță, exact cum se întâmplă la vaccinul de la AstraZeneca.

Incepe vaccinarea cu Johnson&Johnsoin Romania
Incepe vaccinarea cu Johnson&Johnson Romania

În SUA a fost întreruptă administrarea vaccinului

Este importantă informarea oamenilor vizavi de acele semnale de alarmă. Așteptăm un comunicat de la compania Johnson&Johnson în ceea ce privește livrările următoare de doze, tocmai pentru a avea o predictibilitate și a decide în ce formă vom folosi vaccinul, dar categoric, de săptămâna următoare vor fi puse în centre, foarte probabil că vor fi folosite în centre precum drive-through, în centre mobile, și pot fi alocate și către medicii de familie. Cu siguranță va fi mult ușurat procesul de vaccinare, ținând cont că va fi vorba de o singură doză”, a declarat, miercuri, Valeriu Gheorghiță.

La ce concluzie au auns autoritățile europene, legat de cazurile grave de tromboză? Ei bine, s-a decis ca populația să fie informată de riscurile la care se expune, așa că cheagurile de sânge urmează să fie trecute la efectele secundare rare ale vaccinului Johnson & Johnson.

Cine va fi vaccinat cu Johnson&Johnson

Prima tranșă din vaccinul Johnson & Johnson a ajuns pe 14 aprilie în România. În SUA a fost luată decizia de suspendare a procesului de vaccinare cu serul de la Johnson & Johnson, după ce mai multe persoane adulte au dezvoltat tromboze în urma administrării serului.

Vaccinul respectiv va fi folosit în România și pentru imunizarea persoanelor aflate în penitenciarele din România. „Se va distribui vaccin de la Johnson and Johnson pentru a facilita vaccinarea pentru că este vorba de o singură doză, însă se pot folosi și alte tipuri de vaccinuri în măsura în care se respectă lanțurile de frig și celelalte condiții necesare”, a explicat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...