FCSB și Dinamo își pun la dispoziție bazele de antrenament pentru refugiații din Ucraina. Gigi Becali a trimis la graniță un autocar

Sorin Barbu 28.02.2022, 16:15

România încearcă să dea o mână de ajutor Ucrainei, țară lovită crunt de război după atacul armatei ruse. Autoritățile române au organizat multe puncte de cazare pentru oamenii care au fugit din calea războiului și se așteaptă să primească o jumătate de milion de refugiați. Cluburile de fotbal FCSB și Dinamo sunt gata să găzduiască cetățeni din Ucraina în bazele de antrenament.

Cluburile FCSB și Dinamo sunt pregătite să primească refugiați din Ucraina

Sute de mii de cetățeni pleacă din Ucraina din cauza războiului, iar în vămi sunt cozi de kilometri. Bărbații între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească teritoriul, după ce a fost instaurată legea marțială, așa că la ieșirile din țară sunt mulți copii și femei.

Autoritățile române fac mari eforturi să-i ajute pe cei care trec granița și le oferă cazare, mâncare și apă și asistență medicală. Se așteaptă însă aproximativ 500.000 de refugiați, așa că în aceste condiții și ajutorul persoanelor private a fost binevenit.

Gigi Becali a pus la dispoziție o parte din baza din Berceni și a trimis la graniță un autocar. Omul de afaceri susține că poate să primească cinci sute de persoane.

„Este posibil ca astăzi să vină nişte femei cu copii. Autocarul nostru e acolo, am zis încarcă-l şi adu-l la mine, la bază. Pot încăpea 4-500 de oameni, am luat şi saltele separat. Pe lângă două paturi care sunt în cameră am pus şi o saltea, ca să poată să stea 3-4 în cameră.

Au căldură, au duş în cameră, au toate condiţiile, au bucătărie, le facem mâncare. Sunt toate condiţiile pentru 4-500 de persoane. E posibil să vină ceva azi”, a declarat Gigi Becali, la ProX.

Becali vrea să primească refugiați din Ucraina

Și dinamoviștii au fost sensibilizați de drama de la granițele Românei și și-au deschis baza pentru cei care au nevoie.

„Avem loc la Săftica, dacă este nevoie, dormim… vedem cum… punem saltele, găsim soluţii dacă sunt mulţi. Cu siguranţă deschidem uşa pentru fiecare dintre oamenii care au probleme şi mă refer la oamenii din Ucraina. Pentru că sunt oameni cu mult suflet.

Am stat patru ani acolo şi ştiu ce fel de popor este, ştiu ce oameni primitori sunt ca naţie. Ceea ce este de apreciat este acest preşedinte al Ucrainei. Este incredibil să nu pleci când îţi bate bomba la uşă şi tu să rămâi lângă poporul tău. Este ceva de apreciat”, a afirmat Flavius Stoican.

Antrenorul lui Dinamo a jucat aproape cinci ani în Ucraina, la echipele Șahtior Donețk și  Metalist Harkov.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că au intrat în ţară 70.803 de cetăţeni ucraineni, iar dintre aceștia doar 33.000 se mai găsesc pe teritoriul României. 373 au aplicat procedura de azil.

Urmăriți Impact.ro și pe