FCSB a făcut cerere la minister ca să intre să joace pe acest stadion. Este oficial

FCSB a făcut cerere la minister ca să intre să joace pe acest stadion. Este oficial

FCSB vrea să joace neapărat pe acest stadion. Oficialii echipei roș-albastre a făcut cerere oficială la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a-și disputa aici meciurile considerate pe teren propriu. Care va fi noua casă a FCSB?

FCSB a făcut cerere la MTS pentru a juca pe un stadion important

Oficialii FCSB nu se lasă și insistă pentru a juca pe un stadion modern din București. Fără posibilitatea de a mai evolua în Ghencea, FCSB a avut opțiunea Arena Națională, dar echipa finanțată de Gigi Becali a mai evoluat și la Pitești, Giurgiu sau Voluntari. Acum, FCSB vizează una dintre arenele moderne aflate în proces de finalizare pentru EURO 2020. Interzisă vehement în Ghencea, FCSB ar putea juca pe o altă arenă intrată în programul Companiei Naționale de Investiții. FCSB a depus o cerere la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a juca pe moderna arenă ce va fi „Arcul de Triumf”.

Considerat casa rugby-ului românesc, stadionul „Arcul de Triumf” este vizat de FCSB pentru disputarea meciurilor de acasă. Acesta va fi primul stadion inaugurat dintre cele trei construite pentru EURO 2020. Stadionul „Arcul de Triumf” va fi predat de Compania Națională de Investiții către Ministerul Tineretului și Sportului, la începutul lunii octombrie. FCSB va juca deocamdată pe Arena Națională, cel puțin derby-ul cu Dinamo, de pe 3 octombrie, de la ora 21:00. Dar, FCSB a făcut cerere la MTS pentru a putea evolua în viitor pe stadionul „Arcul de Triumf”, informează sport.ro.

stadion arcul de triumf

FCSB a făcut cerere la minister ca să intre să joace pe acest stadion. Este oficial Sursa foto: CNI

Ce înseamnă Stadionul Arcul de Triumf

*preţ 36.926.880 milioane de euro (cu 10,3 milioane de euro mai mare decât se estimase inițial)
*capacitate: 8.155 de locuri
*suprafața desfășurată a proiectului va fi de 21.852 mp
*teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
*puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
*post de control anti-doping și spații administrative
*facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Evenimente sportive pe stadionul Arcul de Triumf se vor putea desfășura abia după ce beneficiarul va intra legal în posesia arenei.

„Acest teren a fost conceput pentru rugby și folosit in acest scop din 1913, cand a găzduit primele două partide oficiale consemnate în istorie, între Tennis Club Roman si Sporting Club.

De atunci s-au jucat în această bază sportivă meciuri de rugby, iar în 2014 locația a fost trecută în lista sinteză a obiectivelor de investitii din Subprogramul “Complexuri sportive”, din cadrul Programului național de constructii de interes public sau social al Ministerului Dezvoltării Regionale si Administratiei Publice pentru a se construi o bază rugbystică modernă, care să respecte standardele internationale si pe care echipa națională și echipele de club să își joace meciurile. Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind practic leagănul acestei discipline”, a spus Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI