Fata care cântărea doar 6 kilograme la 12 ani a murit. Povestea copilei care a luptat pentru viață

Iorgu Ianusi 07.03.2019, 14:09
Fata care cântărea doar 6 kilograme la 12 ani a murit. Povestea copilei care a luptat pentru viață

Sfârșit trist pentru o luptătoare: fetița în vârstă de 12 ani, din comuna Manoleasa, județul Botoșani, care cântărea doar șase kilograme, s-a stins la Spitalul de Urgență din municipiul Botoșani. Cazul ei a impresionat mii de români care și-au manifestat sprijinul, dar povestea fetei născute cu malformații grave se încheie aici. Rămâne în urmă doar o anchetă.

Copila subnutrită a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Botoșani în urmă cu două săptămâni. După investigații, doctorii au anunțat că minora suferea de enterocolită, era deshidratată și malnutrită.

Cântărea doar 6 kilograme, anunțau reprezentanții Direcției de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Botoșani.

Fata s-a stins în timp ce se afla sub tratament iar necropisa și expertiza medico-legală ar urma să stabilească exact cauza.

„Am declanșat, imediat după ce copilul a ajuns la spital, o anchetă și am întocmit un raport, dar din păcate, copilul decedând, raportul a fost înaintat Poliției. Fiind vorba de un deces, competențele noastre se opresc aici. Urmează ca Poliția să cerceteze și să stabilească dacă există sau nu vreo vinovăție din partea cuiva.” Alexandru Colbu, director adjunct,  Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani

Fetița are încă trei fraţi sănătoşi dar angajații de la protrecția copilului spun că pot rămâne în familie pentru că sunt bine îngrijiți.

„În ceea ce privește ceilalți copii din familie, au fost evaluați și s-a constatat că nu le este pusă niciun fel viața și sănătatea în pericol și au fost lăsați în familie. Față de copiii care au rămas în familie nu este vorba de vreo neglijență, însă față de copilul acesta, care a decedat, ținând cont de diagnosticele severe pe care le avea, aici medicul legist sau organele de cercetare penală pot să stabilească dacă a fost sau nu cumva vreo neglijență din partea mama ei sau altcuiva.” Alexandru Colbu, director adjunct, Direcția pentru Protecția Copilului Botoșani

Poliția așteaptă rezultatele necropsiei. Ancheta a fost declanșată imediat după decesul fetei.

„În acest caz a fost deschisă o anchetă ca urmare a decesului copilului, după ce am fost informați de reprezentanții spitalului. Se fac cercetări și așteptăm rezultatele necropsiei.” Maria Carp, purtătoare de cuvânt, Inspectoratul de Poliție Botoșani

Fetița care cântărea doar 6 kilograme la vârsta de 12 ani se născuse cu o encefalită cronică infantilă, cu tetrapareză spastică.

Urmăriți Impact.ro și pe