Fasole bătută cu ceapă călită, reţeta că la mama acasă. Ingredientul care o face şi mai gustoasă

Badea Violeta 01.04.2022, 08:48
Fasole bătută cu ceapă călită, reţeta că la mama acasă. Ingredientul care o face şi mai gustoasă

Fasolea bătută se numără printre preparatele preferate de români. Aceștia o adoră, mai ales dacă este preparată în mod tradițional cu ceapă călită. Cu un ingredient simplu o poți face și mai gustoasă. Adăugându-l nu vei mai avea cum să dai greș, astfel că vei putea pune pe masă un preparat senzațional, ideal în orice moment al anului, mai ales în perioada postului. Iată ingredientul care face fasolea mai gustoasă!

Rețetă de fasole bătută cu ceapă călită

Fasolea bătută cu ceapă călită este un preparat ideal pentru post și nu numai, reprezentând un prânz complet din toate punctele de vedere. Și dacă vrei să te bucuri de un gust delicios și intens, noi îți dezvăluim un truc genial.

Adaugă în sosul de ceapă câțiva fulgi de ardei iute. Îți garantăm că vei rămâne plăcut surprins de rezultate. Un adevărat deliciu culinar! Așadar, noi îți vom prezenta astăzi o rețetă inedită de fasole bătută cu ceapă călită.

Iată care sunt ingredientele necesare și cum se prepară această rețetă extraordinar de bună:

Reteta de fasole batuta cu ceapa calita
Reteta de fasole batuta cu ceapa calita

Ingrediente

  • 500 de grame de fasole boabe
  • patru sau cinci cepe
  • patru linguri de ulei de floarea soarelui
  • o jumătate de căpățână de usturoi
  • câţiva fulgi de ardei iute
  • două linguri de bulion
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Mod de preparare

Pentru început vom lăsa fasolea la înmuiat peste noapte, iar a doua zi o vom scurge bine și o vom pune la fiert, de trei ori. După ce ne-am asigurat că fasolea este fiartă, o scurgem de apă, iar apoi o pasăm cu un blender.

Acum, tăiem ceapa julien și o punem la călit în tigaie. După ce ceapa este călită, adăugăm bulionul, câţiva fulgi de ardei iute pentru un gust desăvârșit și amestecăm foarte bine.

Mai departe, frecăm jumătate din cantitatea de ceapa călită, usturoiul pisat și fasolea pasată. La final trebuie să obținem o pastă omogenă. Precizăm că nu vom scurge ceapa de ulei, deoarece așa fasolea va ieși mult mai pufoasă. Iată că ne apropiem de sfârșitul rețetei.

Tot ceea ce mai avem de făcut este să adăugăm sare și piper, după gust. Acum, punem fasolea într-un vas și deasupra turnăm ceapa călită rămasă. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...