VIDEO

Fanii lui Glasgow Rangers s-au bătut între ei după finala Europa League. Orașul Sevilla, scena unor lupte de stradă înaintea partidei

Sorin Barbu 19.05.2022, 10:59
Fanii lui Glasgow Rangers s-au bătut între ei după finala Europa League. Orașul Sevilla, scena unor lupte de stradă înaintea partidei

Locuitorii din Sevilla au avut de înfruntat câteva zeci de ore foarte grele. Finala Europa League, în care s-au înfruntat Glasgow Rangers și Eintracht Frankfurt, le-a dat orașul peste cap, pentru că s-au înregistrat lupte de stradă atât înaintea meciului, cât și flueirul de final. Trofeul a fost câștigat de formația germană. Suporterii scoțieni s-au bătut între ei la Glasgow.

Echipa lui Ianis Hagi a pierdut în finala Europa League

Povestea partidei în care s-au înfruntat, pentru trofeul Europa League, Glasgow Rangers și Eintracht Frankfurt a fost palpitantă. Ianis Hagi nu a jucat pentru că se află în recuperare, după accidentarea suferită la începutul anului, dar și-a susținut colegii care au reușit să deschidă scorul 57 prin Joe Aribo. Echipa germană a egalat în minutul 67 prin Rafael Borre și partida a ajuns în prelungiri unde goalkeeper-ul Kevin Trapp și-a salvat poarta, miraculos, de două ori, în ultimele două minute.

Finala a avut nevoie de lovituri de departajare, iar Kevin Trapp a fost din nou inspirat: a apărat șutul lui Aaron Ramsey și și-a ajutat formația să câștige trofeul și să se califice în Champions League.

„Aceasta nu este noaptea mea. Este noaptea tuturor. Nu se reduce la un singur jucător, se reduce la o întreagă echipă. În campionat a fost o dezamăgire, pentru că nu ne-am calificat în Europa, dar acum euforia este uriașă.

Așteptăm cu nerăbdare Liga Campionilor. Este greu să îţi găsești cuvintele”, a declarat Kevin Trapp la finalul meciului, potrivit uefa.com.

Fanii lui Glasgow Rangers s-au bătut între ei

Înfrângere favoriților i-a înfuriat foarte tare pe fanii lui Glasgow Rangers care s-au bătut între ei. Totul a început după ce două domnișoare s-au tras de păr și au început să se lovească. Când una dintre ele a fost pusă la pământ, ceilalți fani au intervenit, unii să le despartă, alții să lovească și ei. The Sun scrie că un bărbat a fost la un pas să fie lovit de o mașină „în încăierarea rușinoasă de pe strada Jamaica, din Glasgow”.

Scandal a fost și la Sevilla, înaintea partidei. Două sute de fani germani i-au atacat pe suporterii lui Glasgow Rangers, iar cinci dintre ei au fost reținuți de poliție.

„Incidentul a avut loc în jurul miezului nopţii în faţa catedralei din Sevilla, iar poliţia a trebuit să intervină rapid pentru a pune capăt atacului suporterilor lui Eintracht asupra celor ai lui Rangers”, a precizat poliţia naţională, într-un comunicat, adăugând că germanii au atacat apoi forţele de ordine cu „sticle, materiale pirotehnice şi mese”.

„Este revoltător! Sunt prea mulţi oameni cu prea mult alcool, cei mai mulţi dintre ei fără bilete la meci. Iar în oraş sunt multe şantiere de construcţii. Toate acestea împreună pot duce la probleme grave”, a declarat Juan Carlos Castro, şeful dispozitivului de securitate, care a mai precizat că a fost cel mai dificil meci din ultimii ani din punct de vedere al asigurării ordinii. Autoritățile au mobilizat 5.000 de polițiști pentru acest eveniment.

Numai 9.000 de suporteri ai lui Eintracht au putut vedea finala cu Rangers de pe Ramon Sanchez Pizjuan. Interesul a fost însă foarte mare, iar 50.000 de fani au vizionat partida pe propriul stadion și au oferit o atmosferă superbă.

Urmăriți Impact.ro și pe