Facebook schimbă din temelii WhatsApp. Ce planuri are Mark Zuckerberg cu noua lui „jucărie“

Emanuela Pană 22.10.2021, 08:38
Facebook schimbă din temelii WhatsApp. Ce planuri are Mark Zuckerberg cu noua lui „jucărie“

La două săptămâni distanță de momentul în care unele dintre cele mai populare aplicaţii de socializare din întreaga lume, respectiv Facebook, Instagram, WhatsApp şi Facebook Messenger au picat, utilizatori din întreaga lume raportând probleme de funcționare, Facebook anunță schimbări majore pentru WhatsApp. Ce planuri are Mark Zuckerberg cu aplicaţia de mesagerie care a depăşit un prag istoric de utilizatori afli în continuare.

Facebook schimbă din temelii WhatsApp

Facebook pare să lucreze la o nouă caracteristică a Comunității pentru populara platformă de mesagerie WhatsApp, după ce compania lui Zuckerberg a „înregistrat“, în urmă cu două săptămâni, una dintre cele mai majore căderi din istoria recentă a Facebook.

După o dezmembrare a WhatsApp beta v2.21.21.6, XDA-Developers a decoperit recent că funcția inedită a fost menționată în numeroase șiruri de cod găsite. Ele sugerează că funcția Comunității ar putea fi separată de grupurile WhatsApp existente, deși nu se explică exact cum.

Totuși, există numeroase șiruri de cod care par să determine comportamentul aplicației atunci când utilizatorii interacționează cu caracteristica Comunității. Sunt menționate codurile QR pentru aderarea la comunități, iar managerii comunității ar fi capabili să invite noi membri prin linkuri de invitație, notează sammobile.com.

În prezent, nu este clar dacă această caracteristică misterioasă a fost gândită cu scopul de a înlocui grupurile WhatsApp existente. Șirurile de cod sugerează că aceste Comunități ar putea coexista alături de Grupuri. Pe de altă parte, însă, este posibil ca Zuckerberg să aibă în plan să îmbunătățească ulterior Grupurile și să le redenumească în ceva numit „Comunitate“.

Citește și: Telefoanele pe care WhatsApp nu va mai putea fi folosit în curând. Mulţi români le au

Ce planuri are Mark Zuckerberg cu noua sa „jucătrie“

Există și posibilitatea ca aceste șiruri de cod timpurii să pur și simplu acolo, „ascunse“ în aplicație pentru următorii ani. Cu alte cuvinte, în prezent nu există nicio garanție că așa-zisa funcție Comunitate va apărea în curând sau deloc, însă cu siguranță este ceva ce experimentează inginerii de software Facebook. Oricum ar fi lucrurile, cu siguranță vă vom ține la curent de îndată ce planurile Facebook devin mai clare în această direcție.

Zuckerberg are noi planuri cu WhatsApp?
Zuckerberg are noi planuri cu WhatsApp?

Momentan, ultilizatorii WhatsApp sunt fericiți să poată folosi aplicația după ce în urmă cu două săptămâni Facebook, WhatsApp şi Instagram, toate sub umbrela Facebook, au căzut în toată lumea pentru mai bine de 6 ore. La acel moment, acțiunile gigantului din tehnologie au scăzut cu 5,8%. Ca idee, o acţiune a Facebook (simbol bursier FB) se tranzacţiona cu 323,64 dolari.

Potrivit Reuters, problema care a afectat serviciile nu s-a putut confirma imediat, însă mesajul de eroare de pe pagina web a Facebook Inc sugera o problemă cu sistemul de nume de domeniu (DNS).

Lucrăm pentru ca lucrurile să revină la normal cât mai repede posibil şi ne cerem scuze pentru orice inconvenient“, au spus cei de la Facebook, citaţi de Reuters.

Experții în securitate care au urmărit situația au declarat că întreruperea ar fi putut fi declanșată de o eroare de configurare, ca urmare a unei greșeli interne, deşi teoretic ar fi fost posibilă şi sabotarea de către cineva din interior. Cât despre un hack din exterior, experții l-au văzut ca fiind mai putin probabil.

 

Urmăriți Impact.ro și pe