Experții în sănătate au tras concluzia: care este cea mai sănătoasă poziție de somn. Doar așa vei dormi de acum încolo

Badea Violeta 10.03.2023, 22:57
Experții în sănătate au tras concluzia: care este cea mai sănătoasă poziție de somn. Doar așa vei dormi de acum încolo

Cum obișnuiești să dormi? Pe burtă, pe spate sau pe o parte? Ei bine, timp de secole, specialiștii au vrut să afle care este cea mai sănătoasă poziție de somn. Află, din rândurile următoare, la ce concluzie au ajuns aceștia. De acum încolo, vei dormi și tu așa. Ajută mult la sănătate!

Care este cea mai bună poziție de dormit?

De-a lungul timpului, specialiștii din numeroase țări au efectuat studii pentru a descoperi cea mai sănătoasă poziție de dormit. Au fost analizate trei poziții: pe spate, pe burtă sau pe o parte.

În urma unei cercetări la care au participat peste 3.700 de voluntari s-a ajuns la concluzia că doar 7% din oameni dorm pe spate. Un procent de 54% din oameni preferă să doarmă pe o parte, iar restul aleg să se odihnească  pe burtă.

Cu toate acestea, studiile de până acum arată că dormitul pe spate merită calificativul de cea mai sănătoasă poziție de somn. Aceasta reduce semnificativ durerea fizică și previne apariția ridurilor, dar și a coșurilor.

Totodată, studiile arată că persoanele care dorm pe spate scapă de durerile de spate și de gât. Totuși, specialiștii spun că este recomandat să ne asigurăm că gâtul, coloana vertebrală și capul sunt toate aliniate corespunzător, doar așa efectele vor fi cele așteptate.

Citește și De ce simțim cum cădem în gol în vis. Explicația specialiștilor pentru fenomenul bizar din timpul somnului!

Cea mai sanatoasa pozitie de somn
Cea mai sanatoasa pozitie de somn. Specialistii au facut, de curand, dezvaluirea

Cea mai proastă poziție de dormit

Dormitul cu fața în jos este cea mai puțin benefică poziție pentru organism. Motivul este acela că provoacă multă suferință în zona gâtului, din cauza rotației excesive a coloanei vertebrale.

Acest lucru afectează mușchii, articulațiile și nervii care provin de la diferitele niveluri ale coloanei vertebrale. Această postură poate duce la dureri de spate, dureri cervicale etc. Un alt dezavantaj al acestei poziții de dormit este că stăm pe burtă și pe piept, ceea ce ne împiedică să respirăm corect în timp ce ne odihnim.

Citește și Motivul pentru care nu ar trebui să dormi în weekend. Un expert demontează regulile de somn consacrate!

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...