EXCLUSIV. Unde se afla Victor Ponta când a aflat că a rămas, definitiv, fără titulatura de doctor. Coincidență legată de imaginile cu Sebastian Ghiță în Mykonos

Alexandra Andrei 15.07.2020, 14:59

Ieri, fostul premier a plecat împreună cu soția într-o vacanță în Grecia. Călătoria acestuia survine la numai două zile după ce în presă au apărut imagini cu bunul său prieten, Sebastian Ghiță, fugit din România, în Mykonos.

Unde se afla Victor Ponta când a aflat că a rămas, definitiv, fără titulatura de doctor

În plină negociere cu PSD-ul, Victor Ponta a părăsit România, alături de soție. După mai bine de patru ani în care s-a luptat prin tribunale pentru a-și recupera titlul de doctor, ce i-a fost retras în 2016 pentru plagiat, Victor Ponta a pierdut procesul ieri, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea prin care fostul premier a solicitat anularea ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras, în anul 2016, titlul de doctor în drept. Așa cum este firesc, ne-am fi așteptat ca vestea să cadă precum un trăsnet asupra președintelui partidului Pro România, iar acesta să iasă în public cu reacții virulente.

EXCLUSIV unde se afla Victor Ponta când a aflat că a rămas, definitiv, fără titulatura de doctor. Coincidență legată de imaginile cu Sebastian Ghiță în Mykonos (1)
Unde se afla Victor Ponta atunci când a aflat că va rămâne fără titulatura de doctor. Există o coincidență legată de imaginile cu Sebastian Ghiță

Coincidență legată de imaginile cu Sebastian Ghiță în Mykonos

Numai că, ironia sorții, pentru prima dată, prețedintele Victor Ponta tace. Desigur, nu pentru că nu ar avea ce spune, ci pentru că fostul premier a preferat să lase deoparte scandalurile și strategiile politice și să se relaxeze alături de soție într-o binemeritată vacanță. Însă nu în România, așa cum ne-am fi așteptat, ținând cont de faptul că politicianul a promovat mereu turismul românesc, ci în Grecia.

Gurile rele susțin că Ponta s-ar întâlni cu Sebastian Ghiță în Grecia

Desigur, plecarea acestuia într-un moment în care cazurile de coronavirus escaladează în România, urmează alegerile și este momentul în care jocurile politie sunt la ordinea zilei, iar pe deasupra urma și decizia finală în dosarul doctoratului, este cel puțin bizară. Ba mai mult, surse de încredere susțin că vacanța lui Victor Ponta nu ar fi fost planificată și că este total nepotrivită, ținând cont că vine la numai o zi după ce o publicație din România a postat imagini cu omul de afaceri Sebastian Ghiță, în timp ce se distra de minune într-o locație de lux din Mykonos.

Desigur, nu există dovezi clare că cei doi s-ar afla împreună în aceste momente însă, coincidență sau nu, gestul fostului premier dă frâu liber speculațiilor. Reamintim faptul că cei doi sunt cei mai buni prieteni încă din adolescență, dar și că patronul RTV a fugit din România și a primit azil politic în Serbia. Acesta este inculpate în trei dosare grele, care se află pe rol la DNA. Culmea, în două dintre ele apare și numele lui Ponta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...