Exclusiv: Sfaturi prețioase pentru Valentine’s Day. Cum petrecem Ziua Îndrăgostiților pe timp de pandemie și ce cadouri speciale poți face

Andrei Cezar 10.02.2021, 22:17

Am putea spune că dragostea nu ține cont de pandemie, însă cu siguranță Ziua Îndrăgostiților va fi petrecută sub regulile impuse de ea. Este primul an în care această sărbătoare nu mai poate oferi cuplurilor prilejul de a-și manifesta iubirea ca altădată. Dacă în anii trecuți îndrăgostiții puteau petrece momente unice alături de persoanele iubite, în localuri special amenajate pentru un astfel de eveniment, anul acesta, alături de dragoste, plutește în aer și virusul care a dat peste cap planurile întregii omeniri. Psihologii sunt de părere că și în aceaste condiții austere cuplurile își pot sărbători dragostea așa cum se cuvine. Iată cum!

Cum putem sărbători Ziua Îndrăgostiților în pandemie. Ce sfaturi ne dau psihologii

Potrivit specialiștilor, în ultimul an, din cauza distanțării sociale și a restricțiilor de circulație – măsuri adoptate ca urmare a pandemiei – s-au format tot mai puține cupluri. Valentine’s Day nu mai este acum o sărbătoare care trebuie celebrată cu fast, ci mai degrabă una în care intimitatea va fi cuvântul de ordine. Deși unele cupluri și-au făcut deja rezervări pentru weekend-ul ce vine în stațiunile montane, majoritatea îndrăgostiților vor petrece ziua Sfântului Valentin acasă. Eventual o plimbare în parc pe timp de zi, dacă vremea o va permite, sau o cină romantică seara vor fi singurele activități de care cuplurile se vor putea bucura.

”Valentine’s Day  de anul acesta nu mai are amploarea de anii trecuți. Nici pregătirea nu mai este la fel de minuțios făcută și nici reclamele nu mai sunt atât de agresive. În consecință se vorbește mai puțin despre acest subiect. Să nu uităm că în ultimul an foarte puține cupluri s-au format, pentru că oamenii nu au avut unde să se întâlnească. Și atunci, anul acesta, majoritatea care vor sărbători vor fi cupluri deja formate.”, a precizat pentru Impact.ro psihoterapeutul Keren Rosner.

Specialistul este de părere că dorința de a sărbători dragostea într-un mod expansiv este prezentă în special la cuplurile nou-formate și mai puțin la cele care au trecut deja de primii ai relației. Însă acest lucru nu înseamnă că în rândul lor nu mai există iubire.

”Altfel trăiești relația la început. Atunci există entuziasm, pasiune. Este o perioadă de căutare în care îți dorești să impresionezi, să dovedești, să faci gesturi care să îi atragă atenția celuilalt. După o anumită perioadă când se reglează relația, fiecare știe ce așteptări are celălalt, ce îi place, ce nu. Este o altfel de iubire, mult mai calmă și mai matură.”, a mai precizat psihoterapeurtul.

Nu orice cadou este o dovadă de iubire

O formă de a-ți manifesta iubirea față de persoana de lângă tine este aceea de a-i oferi un cadou. Însă, atenție, nu orice fel de cadou reprezintă o dovadă de iubire deplină.

”Prin cadou transmiți foarte multe mesaje. Nu este vorba de obiect în sine. Cadoul este un simbol – dovada că ți-a păsat de acea persoană. Prin intermediul lui îi transmiți interesul față de acea persoană, iar obiectul nu se referă doar la utilitatea lui, ci la faptul că ai fost atent la nevoile și dorințele celuilalt.

Este important să oferim și să primim cadouri, în special personalizate. Nu cadouri, așa cum obișnuiam, doar să cumpărăm ceva și să scăpăm de obligație. Ci mai degrabă ceva care să îl facă pe celălalt să înțeleagă că ne-a păsat și am investit și material, dar în principal timp și energie pentru a căuta un obiect special pentru el sau ea.” a mai transmis Keren Rosner.

Psihoterapeutul este de părere că și în condiții de pandemie se poate sărbători așa cum se cuvine Valentine’s Day, spunând, totodată, că ”orice ocazie de a te înveseli și de avea o stare de bine este bine-venită”. 

Cum petrecem Ziua Indragostitilor pe timp de pandemie
Cum petrecem Ziua Indragostitilor pe timp de pandemie

Buticul de dulciuri, soluția pentru un cadou inedit de Velentine’s Day

Și cum dorința unui om îndrăgostit de a-și manifesta iubirea față de persoana de lângă el depășește orice barieră, se găsesc și soluții pe măsură. Miruna este o tânără din București care în timp e pandemie a avut curajul să deschidă un butic de dulciuri, decizie care s-a dovedit a fi extrem de inspirată, având în vedere că în prezent nu mai face față comenzilor. Ea și echipa ei de cofetari fac dulciuri personalizate, pentru ocazii speciale, bazate pe ciocolată și tot felul de fructe. Cele mai apreciate dintre ele sunt căpșunile învelite într-un strat de ciocolată foarte fină. Iar pentru Ziua Îndrăgostiților tânăra s-a pregătit cu o colecție de 15 deserturi irezistibile.

”Eu am pus la dispoziție mai multe sortimente și văd că au ales din toate. Fie combinația de flori cu căpșuni în ciocolată, fie cutiile personalizate cu diferite mesaje. Avem și cănuțe personalizate cu mesaje de Valentine’s Day în care am aranjat căpșunile. Lumea se agită foarte tare pentru Valentin’s Day.”, a precizat Miruna Stoiu pentru Impact.ro.

Magazinul de dulciuri se axează în special pe livrarea produselor la domiciliu, dar există și posibilitatea să le ridici și personal. Miruna lucrează în domeniul dulciurilor de mai bine de 10 ani. A ales acest drum renunțând la arhitectură pentru pasiunea vieții ei: ciocolata.

”Din 2010 numai cu asta mă ocup. Am fost în diferite locuri unde am învățat foarte multe și fix acum în pandemie am stabilit că este timpul să deschid această afacere. Și pentru că tot a venit pandemia, iar lucrurile nu stăteau tocmai grozav unde lucram, am zis că este momentul să dăm drumul la toată povestea aceasta.”, a mai mărturisit tânăra.

Pasiunea vieții i-a adus un record mondial în 2012

Miruna Stoiu: ”Este vorba de un record mondial de tip comercial, făcut acum 9 ani cu Sun Plaza – cea mai mare monedă de ciocolată din lume la vremea respectivă. A avut 275 de kg. Jumătate din ea a fost porționată și a fost dată celor care treceau prin mall, iar cealaltă jumătate a fost dată caselor de copii și de bătrâni.”

Momentan, dulciurile pot fi livrate doar în București și județul Ilfov, însă tânăra se gândește serios să își dezvolte afacerea la nivel național.

Cum petrecem Ziua Indragostitilor pe timp de pandemie

Urmăriți Impact.ro și pe