EXCLUSIV Radu Ille s-a vindecat de Covid-19: „Nu-l desconsiderați pe nenorocitul ăsta de coronavirus! Nu știi niciodată când îți dă întâlnire!”

Alexandru Catalan / 07.11.2020, 12:32
EXCLUSIV Radu Ille s-a vindecat de Covid-19: „Nu-l desconsiderați pe nenorocitul ăsta de coronavirus! Nu știi niciodată când îți dă întâlnire!”

Radu Ille, vindecat de Covid-19. Infectat luna trecută cu COVID-19, celebrul solist de muzică populară Radu Ille a luptat cu mâinile goale cu un inamic invizibil, care are la activ milioane de victime. Artistul a povestit, pentru impact.ro, despre simptomele avute atât el, cât și sora lui, stabilită în Spania.

Radu Ille s-a vindecat de Covid-19

Îndrăgitul cântăreţ Radu Ille, 50 de ani, a trecut prin cea mai mare cumpănă a vieții. Până acum doi ani, când a traversat o groaznică criză de rinichi, Ille credea că acela a fost cel mai greu moment, însă viața a fost însă încă o dată mai mult decât surprinzătoare! Interpretul de muzică populară a trecut, la mijlocul lunii octombrie, printr-o luptă dură cu noul tip de coronavirus, care l-a îngenuncheat așa cum nu s-ar fi așteptat:

”Nu am putut povesti nimănui, dar s-a împlinit o lună de când am avut marea încercare. Totul a început cu dureri de cap și temperatură ridicată. Mai întâi 38,1, apoi 38,4. Am decis să mă testez singur, ca să zic așa, de COVID-19. M-ai țineți minte cutiile acelea mici cu alifie chinezească puternic mirositoare? Ei bine, mi-a adus un prieten din China așa ceva, într-o sticlă mare. Am mirosit sticla. O dată, de două ori, de trei ori. Nimic. Am tras pe nas cât am putut. Tot nimic! Am luat o cantitate de alifie si mi-am introdus-o pe nara dreapta. Atunci am știut că nu poate fi vorba decât de COVID. Mi-am sunat soția, care bunul Dumnezeu a făcut să fie plecată cu copiii, câteva zile și i-am zis cu ce problemă mă confrunt”, a povestit pentru impact.ro Radu Ille.

Nu a vrut în ruptul capului să meargă la spital

Ille s-a tratat doar cu paracetamol și cu nurofen forte. S-a autoizolat și vreme de 14 zile zice că a privit COVID-ul ochi în ochi. ”Nu a fost deloc ușor. Nu ai chef de nimic, nu-ți simți capul, dar cred că marele meu noroc a fost că nu am avut nevoie de ajutorul ventilatoarelor mecanice. Cel mai greu a fost însă să stau departe de copiii mei”. Radu Ille ne-a mai precizat că abia după trei săptămâni a avut curajul să-și revadă familia. Radu Ille a făcut prin intermediul impact.ro și un apel public: „Nu-l desconsiderați pe nenorocitul ăsta. Nu știi niciodată când îți dă întâlnire, după cum nu cunoști nici modul în care organismul tău va reacționa după!”.

Radu Ille s-a vindecat de covid
Radu Ille

Sora lui Pia, din Spania, a avut o formă mai gravă a bolii

Ne-a mai spus că forma sa de boală a fost mult, mult mai ușoară decât cea pe care a avut sora lui, Pia, cu șase ani mai tânără. Pia se află la muncă, în Spania, în această primăvară când a început coșmarul. ”M-am trezit într-o dimineață cu un telefon de la ea. Avea vocea moale de tot. Abia auzeam ce-mi spune, dar parcă am înțeles totul, fără a mai înțelege rostul cuvintelor. A fost groaznic. Mulți dintre colegii ei au murit. Ambulanța nu voia să vină, în acel focar. A ales să meargă la spital cu un taximetrist cu suflet mare. Apoi, trei sau patru zile, nu am mai știut nimic de ea!”, a mai spus Ille.

Pia a intrat în marea bătălie cu o greutate corporală în jur de 70 de kilograme și a ieșit cu aproape 20 mai puțin: ”Când ne-a sunat ulterior, mai povestește Radu Ille, era într-un spital de campanie din Madrid, cu neoanele aprinse 24 de ore din 24. Parcă era un spital de campanie, în care cei ce pierdeau lupta cu moartea erau puși în saci speciali și duși imediat spre locuri speciale de înhumare sau incinerare”. Azi, și el, și Pia se simt bine!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI