EXCLUSIV. Mugur Mihăescu, dezvăluiri despre cine i-a salvat viața. ”Ajunsesem să nu mai pot ține crosa în mână”

Alexandru Catalan 04.11.2020, 20:29
EXCLUSIV. Mugur Mihăescu, dezvăluiri despre cine i-a salvat viața. ”Ajunsesem să nu mai pot ține crosa în mână”

Totul a început în 2002. Cu o poveste de dragoste la prima vedere, ca în mai toate romanele de amor cu mare priză la public! Iar relaţia lor de succes continuă şi astăzi, după aproape două decenii. Rândurile de mai sus descriu perfect legătura specială stabilită între Mugur Mihăescu (53 de ani), alias Garcea, una dintre vedetele show biz-ului românesc din ultimul sfert de veac, şi golful, ”sportul bogătaşilor”. În primii ani, actorul care, la vreme de pandemie, a rămas fără spectacole, fără emisiuni tv, iar restaurantele lui din Centrul Vechi nu mai au clienți, din cauza restricțiilor, s-a chinuit să se apropie de ”sportul bogătașilor”. iar Mihăescu povestește că golful chiar i-a salvat viața într-o perioadă extrem de tulbure pentru el.

Mugur Mihăescu și golful, momentele de cumpănă prin care a trecut

‘‘Golful mă atragea şi mă îndepărta, aproape în egală măsură‘‘, îşi aminteşte vedeta. Uşor-uşor, a înţeles ce-l atrăgea la acest sport, pe care în tinereţe nu-l luase niciodată în considerare. I se părea banal, ba de-a dreptul plictisitor. Prefera pescuitul, un alt hobby de a-l său. ‘‘Golful e sportul care mi-a schimbat caracterul. Şi nu sunt cuvinte mari. Deloc. Cei care nu l-au practicat niciodată nu pot înţelege cuvintele mele‘‘, a declarat Mihăescu pentru Impact.ro. El a făcut referire şi la momentul ‘‘crizei absolute‘‘ în relaţia dintre el şi hobby-ul său preferat.‘‘Prin 2008 sau 2009 s-a petrecut ceva pentru care voi rămâne recunoscător golfului pentru restul vieţii mele. Începusem să trişez. Nu doar când jucam golf, ci şi în viaţă. La început mi-am zis că nu e mare lucru, că mai sar şi eu câte o etapă sau câte o poartă. Apoi, m-am trezit că fac la fel şi în viaţă. Peste câteva săptămâni am ajuns să nu mai pot ţine crosa în mână. Veţi râde, dar ceva din mine nu m-a mai lăsat să fac asta! Şi aşa am ajuns să nu mai pot juca golf circa patru ani. Abia după ce m-am vindecat, prin 2013, am revenit pe terenurile din golf, cu bucuria unui copil care-şi regăseşte cel mai bun prieten din lume. Şi de atunci, am renunţat definitiv la toate şmecheriile unui puşti sau ale unui băiat de bani gata‘‘, ne-a declarat Mugur Mihăescu.

Alături de partenerii de joc

”Garcea” își dorește să joace din nou golf la Miami

Garcea s-a dovedit a fi un practicant al golfului cu foarte mult talent. Dovadă stau numeroasele premii şi trofee pe care le păstrează acasă, cu foarte mare mândrie. Cu toate acestea, el spune oricui are urechi să-l asculte că acest tip de sport trebuie început din fragedă pruncie: ”Hans nu poate fi un jucător aproape ideal de golf dacă nu începe de când i se spunea Hansie‘‘, glumeşte el pe tema asta. Redevenind serios, ne povesteşte că nu-şi va schimba părerea deşi azi, la 53 de ani, petrece nenumărate ore în faţa simulatorului de golf, ori de câte ori agenda i-o permite. ”Mişcarea în aer liber şi compania unor prieteni sunt primele atuuri ale practicării acestui sport. Apoi, imediat după, vin concentrarea şi dorinţa de a-ţi învinge cu corectitudine partenerul. Iată două lucruri pe care nu le găseşti azi pe toate drumurile”, sunt principalele argumente pe care Mugur Mihăescu le oferă oricui doreşte să se apuce de golf sau care îşi permite să-şi iniţieze copilului în tainele acestui sport fără pereche.

Mugur Mihăescu spune că 2020, Anul COVID-ului, l-a privat foarte mult de bucuria de a juca golf la Miami, mai ales în perioada în care în România anotimpul rece face legea, dar că de-abia aşteaptă să se întoarcă în Florida, atunci când vremea şi vremurile i-o vor permite. Mai ales că face ‘‘naveta‘‘ de mai bine de un deceniu. Şi-a promis însă că măcar de Crăciun şi de Anul Nou va da măcar o fugă în Antalya, Turcia, acolo unde există terenuri de golf fără egal cu cele din România.

Urmăriți Impact.ro și pe