EXCLUSIV. Împăcare istorică în fotbalul românesc. Ce s-a întâmplat, în secret, între Mircea Rednic și Mircea Lucescu

Alexandra Andrei 25.07.2020, 19:29

Mircea Rednic și Mircea Lucescu s-au împăcat de curând, după ce nu și-au vorbit aproape un an. Impact.ro are toate detaliile.

Împăcare istorică între Mircea Lucescu și Mircea Rednic. Ajunseseră la cuțite după 40 de ani de prietenie

Mircea Lucescu este, fără discuție, cel mai cunoscut antrenor român în străinătate. E extrem de respectat în fotbalul românesc, fiind considerat poate cel mai mare nume al lui în acest moment, ”soclul” său fiind la fel de trainic precum cel al lui Gheorghe Hagi. Tot acest succes a venit la pachet, desigur, și cu o mulțime de animozități. În ultimii ani, nea Mircea s-a certat la cuțițe cu un alt nume mare al fotbalului românesc, Mircea Rednic.

Totul a pornit de la declarația lui Rednic, care a fost extrem de deranjat de faptul că se speculează mereu că Lucescu este cel care l-a propulsat foarte mult în carieră. “El nu a ajutat pe nimeni în viața lui. A jucat cine a meritat, cine a avut calități. Să fie clar, nu ne-a învățat nea Mircea ABC-ul fotbalului, nu eram niște șchiopi. Și noi am jucat pentru el. Și au fost două situații în care putea să mă ajute pe mine și pe prietenii mei de la Hunedoara. Și nu a făcut-o”, spunea Rednic.

Lucescu și Rednic au îngropat securea războiului
Lucescu și Rednic au îngropat securea războiului

Au îngropat securea războiului de dragul momentelor trăite împreună

Replica antrenorului lui Dinamo Kiev nu a întârziat să apară și a fost una extrem de virulentă: “Rednic ar trebui să îmi pupe picioarele pentru ceea ce am făcut pentru el. N-a fost fotbalist rău, dar când a venit la Dinamo toți îl huiduau. Iar eu l-am făcut căpitan ca să-l readuc în prim plan”, a spus Lucescu. După declarațiile cu pricina, cei doi s-au supărat extrem de tare unul pe celălalt și nu au mai vrut să își vorbească.

Ba mai mult, fiecare a făcut tot posibilul să nu dea ochii cu celălalt. Până de curând, atunci când cei doi au preferat să îngroape securea războiului și să țină cont de tot ceea ce au trăit împreună în mai bine de patru decenii. “S-au întâlnit față în față, au discutat. Declarațiile acelea au fost de orgoliu. În realitate, ei se apreciază și țin enorm unul la celălalt. Omul când îmbătrânește devine mai slobod la gură. Fiecare dintre ei și-a pus amprenta asupra carierei celuilalt, însă, mai ales asupra caracterului”, a mărturisit un apropiat al celor doi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...