EXCLUSIV Gest șocant făcut de criminalul Mihaelei Runceanu după ce s-a întors în România! Cosmin Ștefănescu a fost la mormântul artistei!Cea mai mare dorință a acestuia

Alexandra Andrei / 30.09.2020, 18:30
EXCLUSIV Gest șocant făcut de criminalul Mihaelei Runceanu după ce s-a întors în România! Cosmin Ștefănescu a fost la mormântul artistei!Cea mai mare dorință a acestuia

La 31 de ani după ce a omorât-o pe îndrăgita artistă, bărbatul speră să obțină iertarea părinților acesteia. Din cauza pandemiei de coronavirus, bărbatul de 50 de ani a rămas fără serviciu și s-a întors în România, în casa părintească. Nu înainte de a merge să-i aprindă o lumânare

A ștrangulat-o, iar mai apoi a incendiat-o

Una dintre crimele care a îngrozit România a avut loc pe 1 noiembrie 1989, într-o garsonieră cochetă din București. Pe atunci, Mihaela Runceanu, cea mai apreciată artistă a acelor vremuri, avea să fie găsită în propria locuință aproape carbonizată. La numai trei zile după odioasa crimă a fost găsit și făptașul: Cosmin  Daniel Ștefănescu, un tânăr de numai 21 de ani, care tocmai devenise tatăl unei fetițe. Între cântăreață și presupusul călău ar fi fost o strânsă relație de prietenie și nimic mai mult.

În acea seară, Cosmin mersese acasă la Mihaela, se uitaseră la un film, iar mai apoi ea l-a prins pe tânăr în timp ce îi sustrăgea lucruri din casă. Nu a mai apucat, însă, să spună nimic, pentru că acesta a trântit-o la pâmânt și a sugrumat-o cu firul de la telefon, apoi a stropit-o cu o canistră de benzină și i-a dat foc. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, însă a ieșit după 17, printr-un ordin de grațiere dat de Ion Iliescu, președintele în funcție de atunci.

Gest socant facut de criminalul Mihaelei Runceanu
Gest socant facut de criminalul Mihaelei Runceanu

Vrea să stea de vorbă cu părinții victimei sale

Atât în timpul procesului, cât și după terminarea acestuia, Cosmin Ștefănescu a recunoscut fapta, apoi a negat vehement că el ar fi ucis-o pe marea artistă: “Am văzut un film, apoi am plecat, chiar ea m-a condus la ușă”, le spunea tânărul, în mod repetat, anchetatorilor. După ieșirea din închisoare, bărbatul a făcut tot posibilul pentru a-și reface viața, însă era mereu recunoscut de oameni, așa că a fost nevoit să lase totul în urmă și să plece în Anglia, acolo unde s-a angajat la un depozit de pe lângă Londra. Încetul cu încetul, el a reușit să își refacă viața, ba chiar și să găsească o femeie care să îi fie suflet pereche, însă pandemia de coronavirus i-a dat toate planurile peste cap.

Astfel, atunci când majoritatea granițelor statelor europene au început să se închidă, iar firma la care lucra l-a trimis în șomaj, bărbatul s-a urcat în primul avion și s-a întors acasă, într-o comună de lângă București. Criminalul a trecut peste tot ceea ce s-a întâmplat, însă mai are un of pe suflet. Acela de a sta față în față cu părinții Mihaelei Runceanu și a le cere iertare. El a fost recent la Buzău, la mormântul victimei sale, pentru a aprinde o lumânare. Nu a reușit, însă, să stea de vorbă cu familia Runceanu, pentru că ei nu vor să audă de el și i-au transmis că nu îl vor putea ierta niciodată.

Vrea să devină psiholog!

Licențiat în psihologie, Cosmin Daniel Runceanu vrea să se reîntoarcă în Anglia, să își echivaleze studiile și să lucreze ca psiholog. Vrea să se însoare și să trăiască o viață liniștită, departe de cei care îl cunosc și îl condamnă pentru fapta sa monstruoasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI