EXCLUSIV. Fiul Zinei Dumitrescu nu a iertat-o nici după moarte, și nici după ce i-a cheltuit averea. Gestul pe care i l-a refuzat mamei lui

Alexandra Andrei 17.05.2020, 20:42

În luna martie s-a împlinit un an de la moartea Zinei Dumitrescu. Fiul acesteia, Cătălin, nu i-a făcut pomană de un an și nu a mai trecut pe la mormântul acesteia chiar din momentul în care a înmormântat-o.

Un an de la moartea “Mamei Zina”, iar fiul i-a cheltuit averea și a uitat-o complet

A scris istorie în moda din România înainte și după perioada comunistă, lansând în showbiz nume care sunt consacrate și în ziua de astăzi: Rita Mureșan, Romanița Iovan, Bianca Brad sau Cătălin Botezatu. În 2012, “mama Zina”, așa cum era poreclită de elevii săi, a fost dusă la un azil de bătrâni chiar de către fiul său, după ce aceasta a încercat în repetate rânduri să se sinucidă. Chiar dacă a avut o viață de poveste, la care unele domnișoare nu îndrăznesc nici măcar să viseze, Zina nu a fost fost ferită de necazuri. Primul său soț a bătut-o în repetate rânduri, iar următorii doi au murit.

Moartea ultimului bărbat a băgat-o într-o depresie cruntă pe aceasta, care a refuzat să se mai hrănească așa cum trebuie, ba chiar a fost găsită leșinată în casă de două ori. În anii petrecuți în azil, marea doamnă a modei românești a suferit enorm din cauza faptului că unicul său fiu, Cătălin, nu venea să o viziteze.

I-a vândut bunurile și nici nu i-a aprins o lumânare

În luna martie a anului trecut, Zina Dumitrescu și-a dat ultima suflare singură, pe patul azilului, la vârsta de 82 de ani, fără ca nimeni să îi aprindă o lumânare. După ce aceasta a fost condusă pe ultimul drum, Cătălin, fiul său, unicul moștenitor al acesteia, a vândut proprietățile și bijuteriile mamei sale, apoi s-a mutat la Timișoara alături de familie, oraș în care lucrează și are o casă frumoasă.

Cătălin Negreanu, fiul Zinei, nu a avut niciodată o relație apropiată cu mama lui
Cătălin Negreanu, fiul Zinei, nu a avut niciodată o relație apropiată cu mama lui

De atunci, bărbatul nu a mai putut fi contactat de nimeni și nici nu a mai trecut vreodată pe la mormântul mamei sale, pentru a-i aprinde o lumânare. Mai mult, el nici măcar nu i-a făcut acesteia parastasul de un an.

“Un băiat extrem de inteligent, dar total nepoliticos, cu un caracter agresiv. Pe când era copil, mama sa era tot timpul plecată în turnee și de aceea nu au avut deloc o relație apropiată. Zina s-a chinuit mai apoi să recupereze timpul și să se apropie de Cătălin, dar nu a fost cu putință. Plângea de fericire când era vizitată la azil de fiul ei. Nimeni nu mai știe nimic de el, nu a vrut să țină legătura cu nimeni, chiar dacă noi ne-am fi dorit să îi rămânem aproape, să ținem legătura, să facem evenimente frumoase în memoria mamei lui”, ne-a mărturisit una dintre prietenele apropiate ale mamei Zina, care a dorit să rămână sub protecția anonimatului tocmai pentru a nu intra în conflict cu Cătălin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...