Exclusiv. Decizia finală în procesul intentat de familia lui Daniel Prodan lui Răzvan Burleanu. Ce au hotărât judecătorii

Alexandra Andrei 12.03.2020, 20:55
Exclusiv. Decizia finală în procesul intentat de familia lui Daniel Prodan lui Răzvan Burleanu. Ce au hotărât judecătorii

Au trecut patru ani de la moartea marelui fotbalist Daniel Prodan, decedat în urma unui infarct, suferit în vila sa din Voluntari, în timp ce se afla în fața televizorului, uitându-se la știrile sportive. Martori la moartea violentă a lui Didi, așa cum era alintat de prieteni, au fost chiar soția și fiul acestuia, care au încercat să-i acorde primul ajutor până la sosirea ambulanței.

Înmormântarea fostului fotbalist a fost una impresionantă, la care au participat majoritatea fotbaliștilor din “Generația de Aur”, dar și personalități sportive din întreaga lume. “O mare de lacrimi pentru un munte de om”, titrau pe atunci ziarele de sport.

Decizia în procesul intentat de familia lui Daniel Prodan președintelui FRF. Scandalurile cu Burleanu i-au adus sfârșitul, spun apropiații

În acele zile negre, familia și apropiații lui Didi Prodan spuneau ca motivul infarctului devastator ar fi fost scandalul pe care acesta îl avea de mai bine de doi ani cu președintele FRF. Cearta dintre cei doi a început în 2014, atunci când Răzvan Burleanu l-a demis pe Didi din funcția de director sportiv al FRF, acuzându-l că ar fi făcut o investiție păguboasă pentru Federație. Mai apoi, același Burleanu l-a înlăturat pe Prodan și Comisia Hattrick a UEFA, iar de atunci, cei doi au început să își arunce acuze grave și să se dea unul pe celalalt în judecată.

Decizia tribunalului în cazul familiei Prodan
Decizia tribunalului în cazul familiei Prodan vs Burleanu și FRF

Anii au trecut, dar familia lui Daniel Prodan a continuat să îl considere vinovat pe Răzvan Burleanu pentru întreaga tragedie, așa că soția și cei doi copii au continuat toate procesele pe care fostul fotbalist le avea cu FRF. Pe deasupra au mai intentat un alt proces Federației. Un litigiu pentru demitere abuzivă.

Din păcate pentru ei, completul de judecată nu a dat nici de data aceasta câștig de cauză regretatului fotbalist: “Respinge cererea de revizuire ca inadmisibilă. Decizie definitivă. Pronunțarea hotărârii se face prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”

I-a explodat inima în piept

Daniel Prodan era cunoscut ca un om voinic, cu o sănătate de fier, un fost fotbalist care practica zilnic sport și avea o dietă sănătoasă. Tocmai de aceea, infarctul fulminant suferit a reprezentat un șoc pentru toți cunoscuții: “I s-a făcut rău, a avut spasme, apoi s-a învineţit brusc. Moartea a fost violentă. I-a explodat inima în piept. Am chemat salvarea, iar doamna de dincolo îmi spunea să stau calmă, să îl întorc pe spate şi să apăs pe coşul pieptului. Răzvan (n.r. – fiul lui Didi) ţipa să vină cineva să ne ajute şi se străduia să îi scoată limba cu un prosop. L-a muşcat de mână pe Răzvan, fiindcă avea gura încleştată. L-am pus într-o parte, dar avea puls slab. Când au venit medicii, mi-au zis că nu îi mai fac electroşocuri, căci i-ar prăji inima degeaba’. Concluzia: moartea a fost violentă, şanse nule de salvare!”, declara pe atunci soția lui Daniel Prodan.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...