Andreea Bălan încă îi aduce bani tatălui său. Ce sumă încasează lunar Săndel Bălan (EXCLUSIV)

Stan Filon 01.12.2020, 17:03
Andreea Bălan încă îi aduce bani tatălui său. Ce sumă încasează lunar Săndel Bălan (EXCLUSIV)

Andreea Bălan încă îi aduce bani tatălui său. Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan, încasează și acum bani de pe urma pieselor pe care le-a scris pentru celebra trupă Andre, în urmă cu 20 de ani. Poștașul vine în fiecare lună la tatăl Andreei Bălan cu tolba plină de bani, strânși din drepturi de autor.

Tatăl Andreei Bălan încă mai face bani cu melodiile trupei Andre

Chiar și la 20 de ani de când a compus versurile pentru melodii precum ”Lasă-mă, papa, la mare!”, ”Prima iubire!” sau ”Moșule, ce tânăr ești!”, devenite hituri și cântate în toată țara de milioane de oameni, acestea încă mai produc bani pentru compozitorul lor. 

”Din drepturile de autor ale celor 17 piese compuse de mine, în urmă cu peste 20 de ani, pentru trupa Andre, cred că îmi puteam lua o vilă. Dar, nu am strâns banii, vin în tranșe, un pic de colo, un pic de dincolo. Când nu voi mai fi, drepturile mele de autor îi vor reveni în totalitate fiicei mele, le merită. Îmi vin lunar, acum, în pandemie, în jur de 500-1.000 de lei, bani bunicei. Pentru toate aceste piese, compuse mine, primesc bani de la Uniunea Compozitorilor, din difuzările la radio, iar Andreea, fiica mea, și colega ei, Andreea Antonescu, primesc de la Credidam, din aparițiile tv!”, a declarat compozitorul în explusivitate pentru Impact.ro.

Tatal Andreei Bălan inca mai face bani cu melodiile trupei Andre
Tatal Andreei Bălan inca mai face bani cu melodiile trupei Andre

Poștașul îi aduce lunar o sumă frumușică

Piesa de suflet al lui Săndel Bălan este ”Lasă-mă, papa, la mare”, versurile fiind știute de pe rost de o țară întreagă: ”Lasă-mă papa la mare/Vreau distracţie şi soare/ M-am îndrăgostit lulea/ Am aflat ce-i dragostea”: ”Melodia a fost una dintre cele mai cântate din România, mi-a adus și două contracte de mii de euro, la o reclamă pentru o firmă de telefonie mobilă. A fost chiar și coloana sonoară a unui film pentru tineret, producție Castel Film”, a mai declarat Săndel Bălan.

Tatăl Andrei Bălan a trecut și prin momente neplăcute în cariera sa atunci când a fost acuzat de plagiat. În 1999, acesta a fost acuzat de plagiat de mai mulți artiști din România, care au spus că ar fi copiat linia melodică a melodiei grecești ”Izitas” și așa a luat naștere piesa ”Moșule, ce tânăr ești!”.

Acuzat de plagiat

”M-au tăvalit toți pe jos, nici vorbă de așa ceva! Reprezentanții casei de discuri Roton l-au contactat pe compozitorul grec Kostas Tournas, al piesei „Izitas”, interpretată de Kathy Garby, dar omul, după ce a ascultat linia mea melodică, a menționat că nu sunt asemănări.

Am pierdut foarte mulți bani, din acest scandal. Discotecile din întreaga lume au trimis către Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România (UCMR) drepturile mele de autor pentru piesă, bani pe care nu i-am recuperat nici acum, e o sumă uriașă. Au să-mi dea vreo două milioane de euro, dar sunt ca și pierduți, mi-am luat gândul de la ei!”, a mai adăugat Săndel Bălan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...