EURO 2020. Cum arată stadioanele din București cu care România s-a lăudat în fața UEFA – FOTO

Alexandru Ioanid 11.06.2019, 10:16
EURO 2020. Cum arată stadioanele din București cu care România s-a lăudat în fața UEFA – FOTO

România s-a lăudat că va construi de la zero patru stadioane pentru a găzdui câteva meciuri de la EURO 2020. Planurile s-au dovedit, însă, mărețe, iar cu un înaintea competiției fotbalistice, autoritățile au demonstrat că au promis multe, dar au făcut puține.

Câteva partide de la Euro 2020 se vor juca la București, așa cum anunțau mândri oficialii de la București după negocierile cu UEFA. Bucureștiul va găzdui patru meciuri: trei din grupele competiției și un meci din optimile de finală.

Compania Națională de Investiții anunțase că va construi, de la zero, patru stadioane din București: Ghencea, Giulești, Arcul de Triumf și Ștefan cel Mare, arena celor de la Dinamo.

Planuri mari, realizări puține. Suntem în 2019 și ce se știe în acest moment e că doar trei stadioane din cele patru ar putea fi gata, dar doar pentru antrenament, nu și pentru meciurile oficiale. Toate cele patru partide de la Euro 2020, găzduite de România, se vor juca pe Arena Națională.

În ce stadiu sunt lucrările de la stadioanele din București, care se pregătesc de EURO 2020

Inițial, patru stadioane din București ar fi trebuit să găzduiască meciuri și sesiuni de antrenamente la Euro 2020. Între timp, însă, s-a renunțat la arena Ștefan cel Mare, din cauza unor neînțelegeri legate de demolarea tribunelor.

Au mai rămas, așadar, doar trei stadioane la care se lucrează în prezent. Numai că acestea, odată ridicate, vor servi doar locații de antrenament pentru Euro 2020. Meciurile se vor juca tot pe Arena Națională.

În cazul stadionul din Ghencea, s-a turnat fundația și s-ar părea că lucrările avansează în ritmul dorit. În următoarea perioadă, se va turna și betonul pentru tribune.

Lucrări stadion Steaua
Lucrări stadion Steaua

Nu același lucru se poate spune, însă, despre stadionul din Giulești. Arena Rapidului a fost demolată, dar lucrările avansează lent și abia dacă s-a săpat fundația.

Lucrări stadion Giulești
Lucrări stadion Giulești

Compania Națională de Investiții are planuri mari. Iată cum vor arăta noile stadioane atunci când vor fi gata:

Cum va arăta noul stadion Steaua
Cum va arăta noul stadion Steaua
Cum va arăta noul stadion Rapid
Cum va arăta noul stadion Rapid
Cum va arăta noul stadion Arcul de Triumf
Cum va arăta noul stadion Arcul de Triumf

Euro 2020 are loc în perioada 12 iunie – 12 iulie, în 12 orașe din Europa, printre care și Bucureștiul.

Urmăriți Impact.ro și pe