Epidemie neidentificată în Coreea de Nord. Țara luptă și cu focarele de COVID-19

Mihnea Tălău 17.06.2022, 11:40
Epidemie neidentificată în Coreea de Nord. Țara luptă și cu focarele de COVID-19

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și alți oficiali de rang înalt au pregătit ajutoare pentru a le trimite la 800 de familii care suferă de o epidemie intestinală neidentificată, a anunțat vineri presa de stat, în timp ce țara se luptă, de asemenea, cu primul focar de COVID-19.

O „epidemie enterică acută”, pe lângă o epidemie de COVID

Coreea de Nord a dezvăluit săptămâna aceasta că se confruntă cu o „epidemie enterică acută”, pe lângă o epidemie de COVID care durează de câteva săptămâni. Nu a precizat despre ce boală este vorba, dar enteric se referă la tractul gastrointestinal, transmite Reuters.

„Oficialii … au pregătit medicamente, alimente și produse de strictă necesitate zilnică necesare pentru tratamentul epidemiei și pentru o viață stabilă pentru a acorda ajutor populației din orașul Haeju și din comitatul Kangryong (din provincia Hwanghae de Sud)”, a declarat Agenția Centrală de Știri din Coreea (KCNA).

Liderul Kim a cerut oficialilor „să își îndeplinească datoria în activitatea de ușurare a nenorocirilor și suferințelor oamenilor cât mai curând posibil”, a adăugat aceasta.

Pe fondul luptei cu COVID-19, Coreea de Nord se confruntă cu o epidemie de boli infecțioase

Epidemia, suspectată a fi holeră sau tifos

Joi, un oficial de la Ministerul Unificării din Coreea de Sud care se ocupă de afacerile intercoreene a declarat că Seulul monitorizează epidemia, suspectată a fi holeră sau tifos.

Provincia Hwanghae de Sud este o regiune agricolă cheie a Coreei de Nord, iar epidemia a stârnit îngrijorări că s-ar putea adăuga la penuria cronică de alimente pe fondul valului de infecții COVID-19.

Coreea de Nord a raportat un număr de pacienți cu simptome de febră, mai degrabă decât cazuri confirmate de COVID, posibil din cauza lipsei capacității de testare.

KCNA a raportat vineri încă 23.160 de persoane cu simptome de febră, ridicând numărul total de persoane din țară de la sfârșitul lunii aprilie la peste 4,58 milioane. Bilanțul deceselor legate de epidemie se ridică la 73.

Nordul a declarat că peste 99% dintre pacienții cu febră s-au recuperat și că valul COVID a dat semne de diminuare, însă Organizația Mondială a Sănătății a pus la îndoială afirmațiile Pyongyangului la începutul acestei luni, spunând că, în opinia sa, situația se înrăutățește.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...