Emma Răducanu, analizată după eșecul de la US Open: „E la fel ca Simona Halep”

Gabriel Peneș 31.08.2022, 17:16
Emma Răducanu, analizată după eșecul de la US Open: „E la fel ca Simona Halep”

Emma Răducanu, analizată după eșecul de la US Open. Jucătoarea britanică cu tată român a fost eliminată, la fel ca Simona Halep, în primul tur al turneului de Grand Slam de la New York. Răducanu a câștigat anul trecut trofeul de la Flushing Meadows venind din calificări, într-una dintre cele mai surprinzătoare performanțe din istoria tenisului. Acum, după „dușul rece” al eliminării încă din manșa inaugurală, evoluția Emmei Răducanu a fost analizată de o legendă a acestui sport, care a asemănat-o cu jucătoarea din România.

Emma Răducanu, analizată după eșecul de la US Open

Emma Răducanu, analizată după eșecul de la US Open. După un an de la incredibila victorie în turneul de la Flushing Meadows, jucătoarea britanică a revenit „cu picioarele pe pământ”. Ea intrase direct în elita tenisului feminin cu punctele acumulate după triumful de la US Open 2021, o „zestre” care a dispărut la fel de brusc cum a venit.

Emma Răducanu va coborî până pe locul 80 mondial, după ce a fost învinsă de franțuzoaica Alize Cornet cu un dublu 3-6, în primul tur al turneului pe care l-a câștigase anul trecut. Dezamăgirea s-a citit pe chipul jucătoarei britanice la finalul partidei. Ea și-a făcut bagajul foarte rapid și a părăsit arena „Louis Armstrong” în grabă.

Deși a fost aplaudată de public, inclusiv de adversara sa, Răducanu doar a salutat scurt audiența, apoi s-a îndreptat direct spre vestiare, fără a se mai opri pentru autografe, așa cum obișnuia până acum.

„E la fel ca Simona Halep”

Mats Wilander, câștigător a 7 trofee de Grand Slam, a analizat evoluția britanicei și a concluzionat că abia acum se va vedea ce fel de jucătoare este, cu adevărat, Emma Răducanu.

„Cred că acum o să începem să vedem ce înseamnă cu adevărat Emma Răducanu. I se vor scădea toate punctele din clasament, va începe de la zero, doar că va fi în continuare prezentă în turneele majore și în majoritatea turneelor. Să sperăm că se va putea agăța de Dmitri Tursonov pentru ceva mai mult de câteva luni, pentru că și asta cred că este important.

Evident, este o surpriză faptul că ea, campioana en-titre, iese din turneu, dar, în același timp, ea este în circuit de un an și două luni. Nu este deloc o îngrijorare pentru mine. De fapt, cred că acesta este un pas foarte, foarte important în cariera ei, faptul că această apărare a titlului s-a încheiat și că acum se poate concentra pe tenisul ei și pe încercarea de a urca în clasament într-un mod normal, nu peste noapte”, a spus fostul mare campion suedez la Eurosport.

Pe ce loc va cădea britanica în ierarhia WTA

În opinia lui Wilander, problema jucătoarei britanice este găsirea propriei identități ca jucătoare. El e de părere că Răducanu seamănă izbitor cu Simona Halep, în sensul că are lovituri bune de toate felurile, dar nu are un atu special, care s-o facă deosebită.

„Emma este o jucătoare bună, dar nu este grozavă. A avut multă încredere anul trecut și este o luptătoare. Singurul lucru pe care nu-l știu este că simt că nu și-a găsit încă identitatea ca jucătoare. Este o jucătoare care își asumă riscuri? Joacă foarte agresiv? Sau își folosește abilitățile de mișcare, se retrage un pic și joacă cu o mică variație? Acum mi se pare că e la fel ca Simona Halep, are puțin din toate.

Nu i-am văzut încă traseul – cum va ajunge să joace de fapt? Pentru că este bună la toate, nu prea are lovitura care să anihileze adversara. Bineînțeles, va încerca mereu să facă îmbunătățiri, dar cred că aceasta este partea în care sunt puțin confuz”, a adăugat Mats Wilander, conform sursei citate.

Wilander a mai declarat că această revenire la realitate e un lucru bun pentru Emma Răducanu, ea putând de-acum încolo să demonstreze ce fel de jucătoare este, când se va lupta cu adevărat să revină în elita tenisului. Căderea pe locul 80 WTA, îi va aduce britanicei mult mai multe probleme în turnee: adversare mai dificile în primele tururi sau chiar partide de calificare în anumite competiții.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....