Emilia Șercan: ”Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată”. Ce conține lucrarea și de unde ar fi fost inspirată

Stan Filon 18.01.2022, 08:48
Emilia Șercan: ”Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este plagiată”. Ce conține lucrarea și de unde ar fi fost inspirată

Acuzație foarte gravă, lansată de o jurnalistă celebră la adresa premierului Nicolae Ciucă! Aceasta îl acuză pe premierul României că a plagiat teza de doctorat cu care se laudă în CV-ul său! Jurnalista Emilia Șercan s-a făcut cunoscută după ce a demascat mai mulți politicieni care au plagiat tezele de doctorat, dar a scris mult și despre „fabrica de teze de doctorat” de la Academia de Poliție. Vedeți în rândurile de mai jos cum s-a apărat Nicolae Ciucă!

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat

Jurnalista Emilia Șercan revine în atenția publicului cu o acuzație foarte gravă adusă la adresa premierului Nicolae Ciucă. Aceasta îl acuză pe șeful Executivului că teza sa de doctorat nu este una autentică, ci este plagiată. Nicolae Ciucă este doctor în Științe militare din anul 2003.

„Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Premierul Nicolae Ciuca, acuzat de plagiat
Jurnalista Emilia Sercan (foto) il acuza pe premierul Nicolae Ciuca de plagiat

Cum se apără premierul

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.
Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.

Accesul la teză l-am primit în decembrie 2021, după trei solicitări scrise făcute la Biblioteca Națională începând cu luna mai 2021. Săptămâna trecută am primit acces și la Biblioteca UNAP. Într-o declarație pe care premierul Nicolae Ciucă mi-a transmis-o aseară, susține că teza sa de doctorat “a fost întocmită în concordanță cu cerințele legale existente la momentul respectiv”, a scris jurnalista pe Facebook.

Premierul Nicolae Ciucă i-a luat recent apărarea ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, acuzat și el de plagiat. Multe voci politice au cerut demisia ministrului, însă premierul Nicolae Ciucă a decis să nu-l demită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...