VIDEO EXCLUSIV

Emilia Popescu, despre prietenia de 37 de ani cu Ștefan Bănică: “Eram tinerele vedete de la momentul acela. Așa a început totul”/ EXCLUSIV VIDEO

Andreea Archip 20.09.2023, 15:46

Emilia Popescu a revenit pe micul ecran în comedia romantică “Lasă-mă, îmi place! Camera 609” de la Antena 1, unde o interpretează pe Violeta, mama lui Victor (Matei Negrescu – protagonist) şi soţia lui Sergiu (Mihai Călin). Personajul ei este tipul femeii care vrea să parvină cu orice preț. Prin căsătorie, ajunge în aşa zisa lume bună, a celor cu bani și cu vizibilitate. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, celebra actriță ne-a mărturisit că are ocazia, pentru prima dată, să îl aibă ca partener direct, pe colegul ei de la teatru, Mihai Călin, cei doi completându-se și înțelegându-se din priviri pe platourile de filmare. Emilia ne-a povestit și despre prietenia de peste 3 decenii cu Ștefan Bănică, colegul ei din facultate, dar și că, în viața reală, este pregătită pentru rolul de bunică.

Emilia Popescu, despre prietenia de 37 de ani cu Ștefan Bănică

Emilia Popescu s-a alăturat serialului romance de la Antena 1, adaptare după producţia turcească Room 309.

Ați revenit pe micul ecran după o pauză de 5 ani. Ce v-a atras la serialul “Lasă-mă, îmi place! Camera 609”?

Scenariul, distribuția de actori foarte buni, colegi cu care am jucat, colegi mai tineri, colegi de generație, posibilitatea de a face comedie. A fost comedie și celălalt serial pe care l-am făcut la alt post, dar m-am bucurat foarte mult de context. Contează pentru mine foarte mult contextul. Citește și Cum arată și cine este tatăl unicei fiice a Emiliei Popescu. Celebra actriță împlinește astăzi 57 de ani. Foto

Emilia Popescu, despre prietenia de 37 de ani cu Stefan Banica
Emilia Popescu, despre prietenia de 37 de ani cu Stefan Banica

Emilia Popescu: “Din punctul meu de vedere, chiar nu seamănă cu ce am făcut până acum”

Care sunt provocările personajului? Luptă pentru moștenire?

Luptă pentru moștenire. Acum depinde, din punctul de vedere al unora este ceva pozitiv, pentru alții e ceva negativ. Provocările sunt ca la orice rol, să încerci să nu semeni cu ce ai făcut mai înainte. Din punctul meu de vedere, chiar nu seamănă cu ce am făcut până acum și am încercat personajul acesta, Violeta, să fie nu numai atât de încrâncenată și geloasă și posesivă, gelozia să o transform și în momente de tandrețe, de umor în relația cu soțul care e mai  crai, a fost cel puțin. Partenerul meu din serial este Mihai Călin.

Sunteți parteneri și în spectacolele de la TNB?

La TNB suntem colegi, dar nu sunt parteneri. Nu joc direct cu el, joc în același spectacol cu el Părinți și copii, un spectacol foarte frumos în repertoriul Teatrului Național.

Emilia Popescu: “Nu am fost niciodată parteneri direcți, e prima oară”

Contează destul de mult să jucați cu un actor pe care îl știți, cu care aveți o chimie.

Este esențial. Poți să fii și cu cineva pe care nu-l cunoști și să ai chimie, dar, sigur că a fost important că ne cunoaștem de atâția ani, am jucat de când eram tineri și la Bulandra. Nu am fost niciodată parteneri direcți, e prima oară. Ne completăm, chiar da, ne înțelegem din priviri. Citește și Emilia Popescu a rămas fără emisiunea de la TVR. Vrea să apară alături de Ștefan Bănică, dar pune o condiție. „Fără vulgarități”. EXCLUSIV

Ați micșorat numărul de spectacole în care jucați?

Dimpotrivă, anul acesta am avut deja 2 premiere: “Genul acuzativ” – o piesă de Mimi Brănescu, pe care am jucat-o pentru mine în premieră în luna aprilie și am avut o premieră la Teatrul Luceafărul – “Plătesc în avans” în regia lui Gelu Colceag, pe care le reluăm în septembrie. Am început repetițiile la “Opera de 3 parale”, o să avem premieră în decembrie, încep repetițiile la “Tango”
, mai este piesa “La Pulce” cu Ștefan Bănică pe care o jucăm deja de 8 ani la Teatrul de Comedie.

Emilia Popescu, despre prietenia cu Ștefan Bănică

Cum s-a legat prietenia cu Ștefan Bănică? De câți ani durează?

Cam din 1986, nu mai socotesc eu. A început la facultate când ne-am cunoscut și cântam împreună și după aceea am început să lucrăm în 1990 cu scenaristul nostru drag, Octavian Sava, care ne-a văzut ca un posibil cuplu continuator al Stelei Popescu cu Ștefan Bănică. Eu făcusem un film – “În fiecare zi mi-e dor de tine”, în care eram chiar fata Stelei Popescu, de unde mi s-a și tras că sunt fata ei, el făcuse “Liceenii”, eram tinerele vedete de la momentul acela și am început să facem acele revelioane minunate. Așa a început totul.

Cum este Emilia Popescu dincolo de profesie, ca mamă? Ce hobby-uri aveți în viața de zi cu zi?

Noi nu avem timp de hobby-uri. Cel mai mult îmi place să văd filme, să fac plimbări, să-mi văd prietenii. Sunt o mamă permisivă, extrem de iubitoare și s-a dovedit că am procedat corect, având în vedere că am un copil care a devenit o femeie matură minunată, un om extraordinar de bun.

Dar pentru rolul de bunică în viața privată sunteți pregătită?

Sunt pregătită. Mi s-a spus că am comportament de bunică de când eram o mamă foarte tânără, așa că eu sunt pregătită, abia aștept.

 

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Urmăriți Impact.ro și pe