Elon Musk acuză Whatsapp că te înregistrează pe ascuns, în timp ce dormi. Acuze incredibile făcute la adresa companiei lui Mark Zuckerberg

Ana-Maria Tudor 10.05.2023, 22:32
Elon Musk acuză Whatsapp că te înregistrează pe ascuns, în timp ce dormi. Acuze incredibile făcute la adresa companiei lui Mark Zuckerberg

Elon Musk a intrat în conflict cu Mark Zuckerberg și a ridicat acuzații împotriva aplicației WhatsApp, susținând că nu este un mediu sigur pentru utilizatori. Musk a declarat că aplicația înregistrează în secret utilizatorii și accesează microfoanele telefoanelor în timp ce aceștia dorm.

Elon Musk: „Nu poți avea încredere”

După ce Elon Musk a anunțat că intenționează să dea în judecată Microsoft, acum a declanșat și un conflict cu Mark Zuckerberg. Elon Musk a făcut o declarație publică în care a acuzat aplicația WhatsApp că nu oferă un mediu sigur pentru utilizatori.

Evenimentul a avut loc după ce o persoană a postat pe Twitter că Whatsapp ar fi accesat microfonul telefonului său în timp ce dormea. Elon Musk a redistribuit acest mesaj și a adăugat un comentariu, afirmând: „Nu poți avea încredere”.

Mark Zuckerberg se apară în fața rivalului său

Facebook schimbă din temelii WhatsApp. Ce planuri are Mark Zuckerberg cu noua lui „jucătrie“

Compania lui Mark Zuckerberg a emis un răspuns la acuzațiile făcute de Elon Musk, dar nu în cadrul platformei lui Musk. În acest răspuns, Facebook a menționat că există o eroare care poate apărea în cazul telefoanelor cu sistem de operare Android, sugerând că problema nu este specifică aplicației WhatsApp și că nu există o intenție malefică în accesarea microfoanelor utilizatorilor în timpul somnului. Facebook a asigurat utilizatorii că respectă cu strictețe confidențialitatea acestora și că ia măsuri pentru a rezolva orice probleme tehnice care pot apărea. Compania a subliniat angajamentul său față de securitatea datelor utilizatorilor și a menționat că își îmbunătățește constant măsurile de protecție.

„În ultimele 24 de ore am luat legătura cu un inginer Twitter care a postat o problemă cu telefonul său Pixel și WhatsApp. Credem că această este o eroare pe Android care atribuie greșit informațiile din Tabloul de bord de confidențialitate și am cerut ca Google să investigheze și să remedieze.

Utilizatorii au control deplin asupra setărilor microfonului de pe telefoanele lor. Odată ce utilizatorul acordă permisiunea, WhatsApp accesează microfonul doar atunci când este efectuat un apel sau când se înregistrează un mesaj vocal sau o înregistrare video. Este important de menționat că aceste comunicații sunt protejate prin criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că WhatsApp nu are acces la conținutul acestora. În plus, există și soluții propuse pentru rezolvarea unei eventuale probleme în care microfonul este accesat în mod neașteptat. O opțiune este repornirea telefonului, deoarece acest lucru poate ajuta la remedierea unor erori temporare. De asemenea, utilizatorii pot dezactiva temporar accesul la microfon prin intermediul comenzii rapide de notificare și apoi îl pot reactiva. Este important că utilizatorii să fie atenți la setările de confidențialitate ale aplicațiilor și să verifice periodic permisiunile acordate acestora pentru a-și proteja datele personale. În plus, ar trebui să se informeze despre opțiunile și serviciile disponibile pentru a-și gestiona mai eficient securitatea și confidențialitatea pe dispozitivele lor.

 

Urmăriți Impact.ro și pe