Elevii vor putea învăța în sistem hibrid și după încetarea stării de alertă. Cine e categoria de copii care va face cursuri de acasă

Ana Anitoiu 10.03.2022, 11:02
Elevii vor putea învăța în sistem hibrid și după încetarea stării de alertă. Cine e categoria de copii care va face cursuri de acasă

Elevii vor putea învăța în sistem hibrid și după încetarea stării de alertă, până la sfârșitul semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că se pregătește un ordin de ministru în acest sens și a spus despre ce categorie de copii este vorba.

Ce categorie de elevi va putea învăța în sistem hibrid în continuare

Sorin Cîmpeanu a spus că va fi modificat articolul 9 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prin introducerea situațiilor elevilor cu afecțiuni cronice.

„Este vorba de boli respiratorii, care diminuează capacitatea de oxigenare, de boli imune și autoimune, de transplant, de obezitate, de diabet zaharat de tip 1. Este o serie de afecțiuni cronice agreată cu Ministerul Sănătății, pe care dorim să o introducem, și în această seară o să o introducem în acest proiect de ordin de ministru, pentru ca elevii aflați în aceste situații,

pe baza unei solicitări din partea părinților, să poată să aibă asigurat dreptul la educație în sistem hibrid, până la finalul acestui semestru sau atât timp cât există transmitere comunitară”, a declarat ministrul Educației, la B1TV.

Ce categorie de elevi va putea invata in sistem hibrid si dupa incetarea starii de alerta
O categorie de elevi va putea invata in sistem hibrid si dupa ridicarea starii de alerta

Care este condiția pentru ca unii dintre elevi să poată învăța în sistem hibrid

Potrivit ministrului Educației, condiția este ca părinții elevilor vulnerabili, încadrați în grupe de risc din perspectiva medicală, să ceară ca aceștia să învețe în sistem hibrid până la finalul celui de-al doilea semestru ori până la încheierea transmiterii comunitare.

„Încă există transmitere comunitară. Deci, acești elevi vulnerabili, încadrați în aceste grupe de risc din perspectiva medicală, cu certificare medicală, la solicitarea părinților, să se poată adresa școlii, iar școala, prin decizia Consiliului de Administrație, să le poată asigura dreptul la educație în format hibrid. Repet, până la finele semestrului al II-lea sau până când va înceta transmiterea comunitară”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a menționat că odată cu încheierea stării de alertă, se anulează toate restricțiile ce au fost impuse până acum, inclusiv cea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în școli, dar și toate facilitățile din școli și universități.

Miercuri, au fost înregistrate 4.176 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.285 mai putin decât în ziua anterioară. 533 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că după încheierea stării de alertă este  important ca românii să respecte în continuare recomandările specialiştilor în sănătate. Premierul a atras atenția că noul coronavirus nu a fost încă eradicat, iar măsurile de protecţie sanitară ar trebui să fie respectate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...