Elena Udrea, apărată de o armată de avocați. Unul dintre ei l-a ajutat și pe Traian Băsescu într-un proces

Stan Filon 02.06.2022, 13:02
Elena Udrea, apărată de o armată de avocați. Unul dintre ei l-a ajutat și pe Traian Băsescu într-un proces

Elena Udrea trece printr-o perioadă nefastă din viața ei, fiind deja condamnată într-un dosar penal. Fostul ministru mai este judecat și în alte dosare, însă are alături de ea o întreagă armată de avocați. Sunt printre cei mai buni avocați din România, unii premiați la nivel internațional. Așadar, fostul ministru are cea mai bună apărare pe care banii o pot cumpăra. Aceștia se luptă pentru ea atât în țară, cât și peste hotare.

Elena Udrea este apărată de o armată de avocați

Elena Udrea a angajat o armată de avocați pentru a se apăra în procesele pe care le are în România, dar și peste hotare. A apelat la nu mai puțin de 8 avocați, pentru a scăpa basma curată din procesele în care este implicată. Cu toate acestea, Udrea a fost deja condamnată definitiv la 4 ani de închisoare. Udrea își solicită la maximum avocații, aceștia fiind implicați în contestația în anulare și recursul în casație față de condamnarea primită în Gala Bute, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în dosarul Hidroelectrica, dar și în punerea în aplicare a executării mandatului european de arestare.

Printre apărătorii Elenei Udrea se numără fostul ministru de Justiție Tudorel Toader, Veronel Rădulescu sau Eliza Ene Corbeanu. Tudorel Toader a fost angajat de Udrea în 2022 pentru experiența lui în drept constituțional.

Elena Udrea este aparata de o armata de avocati
Elena Udrea este aparata de o armata de avocati

„O provocare profesională”

„Este o provocare profesională, având în vedere că vor fi puse față în față o decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene și o decizie a Curții Constituționale a României”, spunea Tudorel Toader pentru libertatea.ro. A fost angajat de Udrea în 2017, în dosarul Gala Bute, iar acum o reprezintă alături de colaboratorul său, Vlad Tobă, în 3 procese ce se desfășoară concomitent: „Hidroelectrica”, „Recursul în casație la condamnarea din Gala Bute” și în cel privind „Finanțarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu”.

Veronel Rădulescu i-a mai apărat și pe Dan Șova, Paul Lambrino sau omul de afaceri Ovidiu Tender. Avocata Eliza Ene Corbeanu o reprezintă pe Elena Udrea în cele două căi de atac extraordinar formulate de fostul ministru al turismului împotriva condamnării pronunțate în Gala Bute.

Cei mai buni avocați din Bulgaria

Cristian Ene și Eliza Corbeanu au apărat mai multe personalități din România: Traian Băsescu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Mircea Sandu și Marian Vanghelie. După fuga din țară și reținerea ei în Bulgaria, în ziua în care judecătorii Înaltei Curți au menținut condamnările în Gala Bute, Udrea a angajat doi dintre cei mai buni avocați din țara vecină, Hristo Botev și Albina Aneva-Tomova, ambii în procesele privind punerea în aplicare a mandatul european de arestare.

Și avocații din țara vecină care o apără pe Elena Udrea sunt la fel de celebri. Hristo Botev a fost apărătorul mai multor oameni de afaceri din țara vecină, pe când avocata Albina Aneva-Tomova a câștigat în 2018 Premiul Național pentru Justiție din Bulgaria. Este și politician, fiind foarte aproape să intre în Parlament.

Tot pentru procesul din Bulgaria a fost angajat de Udrea și avocatul român Octavian Popescu, specializat în drept internațional. Popescu a fost desemnat „Avocatul Anului în România”, fiind premiat la Gala premiilor Benchmark Litigation, ediția 2020, la care sunt nominalizați cei mai buni avocați de litigii la nivel mondial. Cu toate acestea, judecătorii bulgari au decis pe 9 aprilie extrădarea Elenei Udrea, iar contestația se va judeca pe 8 iunie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...