Editorial. De ce Iordache DA și Dăncilă NU?

Dan Mlădinoiu 23.10.2020, 13:40
Editorial. De ce Iordache DA și Dăncilă NU?

Pentru că partidul de sorginte socialist – comunistă este în renovare și curățenie de toamnă în vederea alegerilor parlamentare, au fost aruncate pe fereastră trompetele dogite ale imperiului de șotron smolit încropit de către actualul deținut Dragnea. Instrumentele au fost luate în custodie de Partidul Ecologist, fiindcă oricum nu are viitor politic.

De ce Iordache DA și Dăncilă NU?

Acum, prin colectarea acestor deșeuri radioactive, s-a aruncat în gol de la parter. Totuși, PSD nu a renunțat la cel mai vătămător element din tabelul său chimic, Florin Iordache. Acest hopa-mitică de obârșie în celebrul oraș oltean cu căruța pe blazonul genialității românești (Caracal) a turnat kerosen pe scena încinsă a politicii noastre pre-electorale.

Cam ce poate face un plagiator angrosist de doctorat obținut în Basarabia! După ce a pus uși la toate șifonierele din fabrica de mobilă unde lucrase, a intrat în politică mai abitir și măreț decât Carol Quintul în Castilia. Este drept, prin portița destinată deratizării castelului din Kiseleff 10.

A fost individul cu pricina șase luni președinte al Camerei Deputaților? A fost. A deținut o lună portofoliul Justiției în guvernul Grindeanu? Desigur! Întregul rateu definit prin acest reper al ciocoismului dâmbovițean n-a fost decât un nefericit melanj de mitocănie (exprimată prin tupeu și degete mijlocii exhibate în plenul Parlamentului), servilism, oportunism, obrăznicie, infatuare. Finalizat prin mijlocirea acelei mizerabile OUG 13 promovate de el, care modifica două legi din Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

De ce Iordache DA si Dancila NU
Florin Iordache

Dar, iată că Iordache de Caracal, insul ce a vrut să transforme Justiția într-o jucărie pentru copii cu dizabilități, a devenit, cel puțin deocamdată, președintele Consiliului Legislativ, funcție  viageră plătită cu 12.000 lei lunar și o posibilă rupere a logodnei dintre PNL și USR+.

Ultimul deținător al unui rezultat de sub 7% la recentele alegeri locale, un scor de trei ori mai mic decât cel de la europarlamentarele de anul trecut, și ajuns în ingrata vecinătate cu PMP și UDMR. În traducere liberă, a pierdut aproximativ 1,5 milioane de voturi. Prezenta dizgrație este rezultanta interminabilelor conflicte interne (vezi cazul Barna- Nicușor Dan), luptele între facțiuni, folosirea excesivă a rețelelor sociale pentru răfuieli politice după principiul toți sunt vinovați, eu nu, amalgamul de exprimări contradictorii, atacurile transparente sau prin ricoșeu la adresa liberalilor, mesajele evazive la întrebări care cereau răspunsuri nete etc.

Însă, cheia de boltă este conlucrarea de speluncă sordidă cu PSD în susținerea prin vot a lui Iordache pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. E cât se poate de dificil de înțeles și de digerat ca o grupare politică ce și-a pus pe coiful de luptă blazonul cu deviza “fără penali”, să-i facă pârtie liberă tocmai celui care călca Justiția cu bocanci oltenești. Desigur, există căi legale pentru răsturnarea acestei anomalii și vor fi accesate. Nu îi poți lăsa butoanele de comandă ale unei atât de importante instituții, ce poate îngreuna, înlesni sau chiar bloca procesul legislativ, cu rol de filtru, unei cuvântătoare care a scos în stradă milioane de oameni indignați.

Pentru a încheia într-o notă demnă de scheciurile lui Constantin Tănase, iată poziția celui mai nătâng premier român de la Petru Cercel încoace. V V Dăncilă rămasă doar cu consistenta-i avuție și celebra broșă Chanel, dar fără fireturi politice, a semnat de curând, în anul de grație 20-20, un articol de opinie pro-rus în publicația israeliană Jerusalem Post.

Nu se știe cine i l-a dictat/redactat. Oricum, n-are relevanță. In text, Margaret Thatcher de România pledează forte pentru construirea unei noi relații “vibrante, reciproc avantajoasă” a UE cu Kremlinul. Interesant ce ne comunică Madeleine Albright din Teleorman în chiar ziua de naștere (21 oct.) a prim-ministrului israelian, Benjamin Netanjahu, bun prieten al lui V. Putin: “Europa trebuie să ia în calcul o nouă dinamică cu Rusia, altfel mă tem că vom continua să repetăm greșelile și să înfruntăm aceleași dificultăți, punând în pericol securitatea națională. Europa trebuie să găsească o nouă modalitate de a relaționa cu Rusia.

Pragmatică “Doamna de Fier”! Dacă tot nu se găsește și pentru VV Dăncilă vreun Vaslui, Teleorman, Olt, trimisă ca o bilă de flipper,  pe vreo listă de parlamentar, cine știe?, poate prinde un post în Duma de Stat de la Moscova sau în Knesetul unicameral de la Ierusalim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI