Echipele românești și-au aflat adversarele din Europa League. Una singură joacă pe teren propriu

Marian Cărăvan 10.08.2020, 15:02
Echipele românești și-au aflat adversarele din Europa League. Una singură joacă pe teren propriu

Cele trei reprezentante ale României în Europa League și-au aflat astăzi adversarele din primul tur preliminar al competiției. Doar una dintre ele va juca pe teren propriu.

Adversar facil pentru FCSB în Europa League

FCSB (care și-a obținut locul după câștigarea Cupei României), Universitatea Craiova și FC Botoșani s-au aflat astăzi în urne pentru tragerea la sorți a meciurilor din turul I preliminar al Europa League. Toate meciurile din această fază a competiției se dispută într-o singură manșă, pe 27 august. Dintre cele trei reprezentante ale României, FCSB și Universitatea Craiova sunt capi de serie, în timp ce FC Botoșani s-a aflat în urna a doua. Toate vor avea adversari din spațiul ex-sovietic.

După tragerea la sorți și analizarea adversarilor, FCSB pare a avea o misiune facilă cu armenii de la FC Shirak. Echipa lui Toni Petrea este și singura din România care va juca pe teren propriu în turul I preliminar din Europa League.

FC Botoșani va juca pe terenul lui FC Ordabasy, din Kazahstan, iar Universitatea Craiova joacă împotriva lui FC Lokomotive Tbilisi, în Georgia.

Ce șanse au Craiova și Botoșani

CS Universitatea Craiova a ratat titlul „la mustață” și se pregătește de preliminariile Europa League. Oltenii au scăpat și ei de adversarii dificili, dar elevii lui Cristiano Bergodi vor avea de făcut un drum lung până în Georgia, pentru duelul cu Lokomotive Tbilisi. În trecut, echipa din Bănie a avut o experiență nefericită cu o reprezentantă a Georgiei, fiind eliminată de Dinamo Tibilisi, în sezonul 1994-1995.

FC Botoșani va da peste ocupanta locului 8 din Kazahstan, FC Ordabasy, echipă la care evoluează un fost jucător al lui Dinamo, mijlocașul May Mahlangu. Adversara celor de la Botoșani a terminat sezonul trecut pe podium în Kazahstan, pe treapta a treia, la patru puncte de campioana Astana.

Adversara moldovenilor are un lot estimat de Transfermarkt la 12,4 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind brazilianul Joao Paulo (32 de ani) – 1,4 milioane de euro. În ceea ce privește cupele europene, cel mai bun rezultat obținut de clubul kazah este accederea în turul 2 preliminar din Europa League. S-a întâmplat în 2013, dar și în sezonul precedent, când Ordabasy era eliminată de Mlada Boleslav, scor 3-4, la general.

Într-o statistică a meciurilor dintre echipele românești și cele din Kazahstan, bilanțul este favorabil României: două victorii și o remiză, doar un meci încheindu-se cu victoria adversarilor din țara ex-sovietică.

Echipele românești și-au aflat adversarele din Europa League. Una singură joacă pe teren propriu
Echipele românești și-au aflat adversarele din Europa League. Una singură joacă pe teren propriu

Calendarul ediției 2020/2021 din Europa League:
10 august: tragerea la sorți pentru turul 1 preliminar
27 august: turul 1
31 august: tragerea la sorți pentru turul 2 preliminar
1 septembrie: tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar
17 septembrie: turul 2
18 septembrie: tragerea la sorți pentru play-off
24 septembrie: turul 3
1 octombrie: play-off

Urmăriți Impact.ro și pe