E un moment greu pentru milioane de români. Va fi dezastru începând de azi

Stan Filon 01.01.2022, 12:17
E un moment greu pentru milioane de români. Va fi dezastru începând de azi

Anul 2022 aduce un moment foarte greu pentru milioane de români! Mai exact, sunt vizați peste 3,7 milioane de români, care vor fi nevoiți să plătească sume foarte mari pentru factura la energia electrică. Prețul crește chiar de la data de 1 ianuarie, iar procentul majorării ajunge chiar și la 90%.

Moment greu pentru milioane de români, la început de an

Anul 2022 începe cu o veste proastă pentru 3,7 milioane de gospodării din România. Vorbim despre românii care au ales să rămână la același furnizor de energie electrică. Sunt multe persoane care și-ar fi dorit să schimbe furnizorul, însă s-au lovit de birocrație. Mulți stau cu chirie, alții nu au încheiat succesiunea pentru locuința în care locuiesc, pe când cei mai mulți au fost total dezinteresați de liberalizarea pieței de energie.

Așa s-a ajuns în situația în care acum vor fi nevoiți să plătească facturi la electricitate mult mai mari. Trebuie specificat faptul că preţurile de serviciu universal se modifică de două ori pe an. Ultima dată ele s-au schimbat la 1 iulie 2021 iar următoarea modificare are loc chiar de la 1 ianuarie 2022. Iată care sunt noile prețuri pe care le vor achita românii, calculate de economica.net.

E un moment greu pentru milioane de romani
E un moment greu pentru milioane de romani

Muntenia Sud: Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu

Enel Energie Muntenia furnizează de la 1 ianuarie energie elctrică la prețul de 1,37 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil la 31 decembrie era de 0,75 lei/kWh. Astfel, este o creştere de 82 % a preţului final.

Banat: judeţele Arad, Timişoara, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Noul preţ de serviciu universal al Enel Energie, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,38 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil la 31 decembrie era de 0,80 lei/kWh. Astfel, este o creştere de 72% a preţului final.

Dobrogea: judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi.

Enel livrează energie electrică, de la 1 ianuarie, la prețul de 1,42 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil la 31 decembrie era de 0,83 lei/kWh. Astfel, este o creştere de 71% a preţului final, de la 1 ianuarie.

Moldova: judeţele Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani.

Noul preț anunțat de E.On Energie este de 1,30 lei/kWh. Până pe data de 31 decembrie 2021, acesta a fost 0,82 lei/kWh. A avut loc o creștere a preţului final de 58%.

Muntenia Nord: judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea.

Electrica Furnizare vine de la 1 ianuarie 2022 cu un preț de 1,51 lei/kWh pentru clienșii săi. Ținând cont de faptul că acesta a fost până la 31 decembrie 2021 de 0,82 lei/kWh, consumatorii au parte de o creștere de nu mai puțin de 84%.

Transilvania Sud: judeţele Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures.

Electrica Furnizare este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din această zonă. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022, de 1,5 lei kWh, mai mare cu 85%, față de cel valabil până pe 31 decembrie 2021.

Transilvania Nord: judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj.

Electrica Furnizare vinde de la 1 ianuarie energie electrică cu 1,5 lei/kWh. Preţul valabil la 31 decembrie era de 0,80 lei/kWh. Astfel, este o creştere de 87%.

Oltenia: judeţele Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

CEZ Vânzare a început deja să livreze energie electrică la prețul de 1,61 lei/kWh. Aceasta s-a scumpit, față de 31 decembrie 2021, cu nu mai puțin de 89%, de la 0,85 lei/kWh.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...