„E strigător la ceruri”! CTP a răbufnit în scandalul Simonei Halep. Cere intervenția Guvernului

Ana-Maria Tudor 23.05.2023, 17:16
„E strigător la ceruri”! CTP a răbufnit în scandalul Simonei Halep. Cere intervenția Guvernului

Simona Halep speră că procesul de dopaj se va încheia în curând și că își va putea relua cariera pe terenul de tenis. Cu toate acestea, sportiva a primit o nouă lovitură neașteptată în acest sens. Tenismena a făcut cunoscut faptul că Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a solicitat o amânare suplimentară în ceea ce privește audierea în procesul său de dopaj.

O încălcare a dreptului la justiție

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că amânarea repetată a audierii Simonei Halep de către un tribunal independent reprezintă o încălcare a dreptului fundamental la justiție.

În contextul amânărilor repetate în cazul audierii sportivei, un jurnalist român respinge teoriile conspirației occidentale sau rusești împotriva României, dar atrage atenția asupra unei posibile încălcări grave a dreptului la justiție. Cristian Tudor Popescu subliniază că, în eventualitatea unei noi amânări pe data de 28 mai acuzațiile de dopaj și suspendare a Simonei din tenis vor deveni secundare. În schimb, se va ridica o problemă urgentă și anume respectarea drepturilor fundamentale ale unui cetățean român și al unui cetățean al Uniunii Europene.

„Simonei Halep i se refuză de luni de zile accesul la actul de Justiție. E ca și cum ar fi arestată preventiv, pe termen nelimitat, fără ordin judecătoresc, la poarta terenului de tenis de performanță. Practic, ITIA se substituie instanței de judecată, supunând-o pe Simona Halep la executarea pedepsei prin eternizarea suspendării provizorii” declara jurnalistul, potrivit gsp.ro.

Cristian Tudor Popescu susține că este necesară intervenția guvernului României pentru a proteja drepturile cetățenilor în străinătate. El consideră că guvernul ar trebui să se adreseze instituțiilor internaționale de justiție, cum ar fi Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în acest caz.

„Nu văd altă explicație pentru un astfel de comportament al ITIA față de Simona Halep decât intenția acestui organism, cu complicitatea zisului tribunal „independent”, de a-și face un titlu de glorie din pedepsirea cu orice preț a unui nume mare din tenisul mondial”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Procesul Simonei Halep a fost amânat

Simona Halep, mesaj dupa ce Patrick Mouratoglou a criticat dur noile acuzatii de dopaj 
 

Simona Halep a făcut apel către Federația Internațională de Tenis în speranța că-i va fi ridicată suspendarea și că va fi judecată în regim de urgență în cazul său de dopaj, astfel încât să poată reveni pe teren. Cu toate acestea, sportiva a fost dezamăgită să afle că ITF a cerut Tribunalului responsabil să respingă apelul.

Procesul a fost amânat din nou, iar soluționarea cazului pare să fie departe de a se apropia de final. Simona Halep se simte neîndreptățită de decizia luată și consideră că îi sunt încălcate drepturile. Tenismena este la al treilea apel respins și nimeni nu ia măsuri pentru a rezolva situația într-un mod just și prompt. Simona Halep speră că se vor lua măsuri urgente pentru a rezolva situația.

Urmăriți Impact.ro și pe