După UNTOLD, Cluj-Napoca are parte de restricţii. Numărul de cazuri de covid-19 a crescut simţitor

Iancu Andreea 16.09.2021, 21:25
După UNTOLD, Cluj-Napoca are parte de restricţii. Numărul de cazuri de covid-19 a crescut simţitor

Orașul Cluj-Napoca s-a transformat pentru câteva zile în capitala distracției, după ce festivalul UNTOLD a reunit aproximativ 75.000 de persoane, care s-au bucurat de concertele de pe Cluj Arena în urmă cu un weekend. Însă acest eveniment nu a rămas fără urmări. După UNTOLD, Cluj-Napoca are parte de restricții, având în vedere că numărul de cazuri de covid-19 a crescut alarmant.

Restricții la Cluj-Napoca, după UNTOLD. A crescut numărul de cazuri de covid-19

Autoritățile au stabilit restricții noi în Cluj-Napoca, după încheierea festivalului UNTOLD, în contextul în care numărul de cazuri de covid-19 a crescut. Măsura a fost anunțată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj, care a adoptat, joi, o hotărâre prin care se impun noi măsuri restrictive, după ce incidența a trecut de rata de 2 la mia de locuitori. Conform autorităților, joi, incidența în Cluj-Napoca a urcat la 2,15 la mie, în timp ce în comuna Florești rata de incidență a ajuns la 2,21 la mie și în comuna Săvădisla de 2.67 la mie.

CJSU a dispus astfel o serie de restricții începând de vineri, 17 septembrie, pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, în comuna Săndulești incidența covid a ajuns la 3.19 la mie. Autoritățile au stabilit ca activitatea cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor, precum și a firmelor de jocuri de noroc și a organizatorilor de evenimente să fie interzisă. De asemenea, restricții de circulație au fost stabilite pentru comuna Ploscoș, unde incidența a ajuns la 6,43 la mie, dar și în comuna Cătina, unde incidența este de 7,78 la mie.

Noi restricții în Cluj-Napoca, după UNTOLD, după ce numărul de cazuri de covid-19 a crescut
Noi restricții în Cluj-Napoca, după creșterea ratei de incidență la peste 2 la mie

Măsurile impuse ca urmare a creșterii ratei de incidență

Printre măsurile stabilite în urma creșterii ratei de incidență se numără următoarele:

  • concertele și spectacolele în aer liber se pot organiza cu participarea a nu mai mult de 2.500 de spectatori, cu condiția ca aceștia să fie vaccinați, să prezinte un test negativ sau să fi trecut prin boală.
  • nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate astfel: prezența a maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora; maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru covid, fie au trecut prin boală, până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare
  • competițiile sportive se pot desfășura în spații închise sau deschise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Este permisă intrarea exclusiv a persoanelor vaccinate, a celor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv a persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
  • organizarea și desfășurarea activităților în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 05:00-02:00, a transmis Prefectura Cluj.
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...