BREAKING

Sentința pentru Gheorghe Dincă: 30 de ani de închisoare. Deciziile tribunalului în cazul Caracal

Mihnea Tălău, Ioana Bucur 23.09.2022, 19:43
Sentința pentru Gheorghe Dincă: 30 de ani de închisoare. Deciziile tribunalului în cazul Caracal

După trei amânări, Tribunalul Olt trebuie să pronunțe, vineri, sentința în dosarul în care „monstrul din Caracal”, Gheorghe Dincă, este acuzat că, în 2019, le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu. Gheorghe Dincă este judecat pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare.

În dosarul Caracal au fost deja trei amânări

Update, ora 19:45. O primă victorie în instanță pentru familiile celor două adolescente. Vineri, 23 septembrie 2022, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Potrivit deciziei instanței, Dincă va trebui să plătească 700.000 de euro familiilor Melencu și Măceșanu.

Știre inițială

Instanța de fond a amânat pronunțarea la finalizarea judecării dosarului, apoi în 12 august, până pe 9 septembrie, fiind vorba până acum până acum de deja trei amânări.

Cu trei ani în urmă, o crimă oribilă șoca opinia publică din România. Gheorghe Dincă era acuzat că a răpit-o, abuzat-o și ucis-o pe Alexandra Măceșanu, o adolescentă pe care a luat-o în mașină la ocazie.

La scurt timp, cazul Alexandrei a fost legat de o altă dispariție a unei tinere din zonă, pe nume Luiza Melencu. Dincă a fost arestat atunci, iar poliția a început o amplă anchetă, pentru a descoperi ce s-a întâmplat cu cele două adolescente.

El a relatat ce s-a întâmplat în curtea în care au avut loc ororile și cum au decurs lucrurile începând din dimineața în care polițiștii au ajuns la el acasă.

Ce pedeapsă poate primi pentru faptele sale

Într-un interviu acordat din închisoare, Dincă spune că a recunoscut crimele, după ce ar fi fost torturat de oamenii legii. Dincă a spus că ar fi fost amenințat cu moartea și supus unor chinuri, pentru a recunoaște cele două crime. Declarațiile au fost scrise în fața anchetatorilor, dar el a povestit ororile petrecute și unui coleg de celulă.

Mai apoi, ”monstrul din Caracal” s-a dezis de cele declarate, punând anchetatorii pe alte piste false.

Procurorul de ședință a cerut, la ultimul termen ca inculpatul să primească o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Potrivit legii în vigoare, în cazul în care o persoană săvârșește infracțiunea de omor calificat, atunci pedeapsa maximă va fi detenția pe viață.

Tot vineri se va da sentința și în cazul complicelui lui Dincă, Fane Risipițeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...